VIDEO: Ce zice Dragoș Pâslaru (Alianța 2020 USR – Plus) despre subvențiile pe agricultură, zona unde România e la coada clasamentului european! Dacian Cioloș, fost-comisar pe agricultură, ar fi cel care a TRIPLAT subvenția!

 -  -  20


 

Dan Barna, președintele USR și Dragoș Pâslaru (liderul PLUS) au impărțit pliante prin Piața Decebal și s-au declarat mulțumiți de modul în care au fost întâmpinați de cetățeni. La finalul acțiunii, liderii Alianței 2020 USR – Plus au susținut o conferință de presă la Hotel Decebal.

Nicolae Dragos Pislaru este un politician care a fost ministru în cabinetul lui Dacian Cioloș ocupând portofoliul Muncii. Pâslaru se află pe locul 3 de pe lista Alianței 2020 la europarlamentare.

Dragoș Pâslaru zice că subvențiile pe agricultură s-au triplat față de valoarea inițială! Ce rol ar fi avut Cioloș!

Reporter: – Referitor la subvențiile pe agricultură, ne-ați putea spune cum ar putea europarlamentarii Alianței influența acest aspect, în condițiile în care domnului Dacian Cioloș i se reproșează faptul că România are printre cele mai mici subvenții, dânsul fiind fost-comisar pe agricultură! S-ar putea face ceva concret în acest sens, negocia cu marile puteri?

Dragoș Pâslaru: – Acest tip de interpretare, conform căreia avem subvenții mai mici, este unul care nu reflectă ceea ce a făcut Dacian Cioloș ca și comisar european… și anume că a triplat subvențiile: noi eram undeva la 50 de euro și acum suntem la 150 de euro.. dacă te uiți de unde am plecat și unde am ajuns și înțelegem că a triplat subvențiile și că aceste subvenții cresc, conform legislației adoptate de Dacian Cioloș, înțelegem meritul pe care comisarul Cioloș l-a avut pentru a susține producătorii din România. Da, aceste subvenții nu sunt acolo unde sunt pentru statele care erau deja în UE și care au negociat cu mai mulți ani în urmă… Ceea ce este foarte important de înțeles este că de aceea ne asumăm ca în Parlamentul European vom face astfel încât să continue această re-aliniere a României față de celelalte state ale Uniunii Europene și să nu avem aceste diferențe de la est la vest și de la nord la sud în Uniunea Europeană. Și de-aici, manifestul de la Sibiu spune textual acest lucru, că nu vrem o Europă cu mai multe viteze sau cu diferențe.”

Alianța 2020 va propune plafonarea subvențiilor pentru fermele mari și re-distribuirea banilor către micii producători!

“A 2-a măsură pe care o vom lua și anume în a plafona zona de ferme mari care oricum au câștiguri și eficiență prin volumele lor… și a îndrepta aceste resurse către fermele mici și mijlocii…!” – a completat Dragoș Pâslaru.

 

38 de MILIARDE de euro au intrat în România! De aceea e obligatoriu să rămânem în UE!

Pâslaru susține că România a intrat în U.E abia în 2007 și de aceea condițiile de aderare nu au fost la fel de avantajoase ca și țările care au intrat în 2004.

“Nimeni nu ar trebui să pună la îndoială vreun moment faptul că în Europa ne este bine și ar trebui să fim mai serioși în ceea ce privește principiile și valorile europene… abia atunci vom putea să ne așezăm la masă, de la egal la egal cu ceilalți actori ai Uniunii Europene. “- a spus Pâslaru.

La finalul conferinței, susținătorii Alianței 2020 s-au fotogrfiat alături de președintele USR, Dan Barna și de Dragoș Pâslaru.

20 bookmark
0 notes
662 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.