Subvenționarea taxei de salubrizare nu a fost cuprinsă în proiectul de buget pe anul 2020 al Primăriei Bistrița

 -  -  1358


Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că în forma actuală a proiectului de buget pe anul 2020 nu au fost prevăzuți bani pentru subvenționarea taxei de salubrizare. 

”Forma actuală a bugetului nu prevede subvenționarea taxei de salubrizare. Așa cum am spus, bugetul este prezentat de primar spre aprobare Consiliului Local. Din punctul meu de vedere, subvenționarea producerii deșeurilor nu trebuie făcută. Cred că subvenționarea unor activități pe care vrem să le încurajăm este binevenită. Aici mă refer la transportul public. Trebuie să încurajăm transportul public astfel încât oamenii să îl folosească în detrimentul mașinilor personale. În situații de genul acesta trebuie să mergi în paralel, să creezi facilități în zona transportului public și să mai reduci din spațiile de parcare din centru sau din alte părți, să interzici accesul în unele zone, astfel încât oamenii să folosească mijloacele de transport în comun. Cred că merită să subvenționăm activitatea de sport a elevilor, ceea ce și facem prin asigurarea accesului la bazine, la cluburile sportive la care vor să meargă. Însă, subvenționarea producerii de deșeuri nu cred că trebuie făcută. Aici trebuie să fim conștienți fiecare că deșeurile trebuie plătite si oamenii trebuie să fie conștienți că trebuie să colecteze selectiv și să producă mai puține deșeuri”, a spus Ovidiu Crețu.

Totuși, primarul Bistriței a completat că s-ar putea subvenționa taxa pentru anumite categorii de persoane, cu venituri mici. ”Ar putea exista o variantă de subvenționare a unor familii care au veniturile foarte scăzute. Aceasta e o altă discuție. Dar, repet, acesta este un proiect de buget pe care o să îl prezint eu. Consiliul Local va vota un buget cu modificările care vor fi aduse în ședința comisiilor reunite și în plenul Consiliului”, a mai precizat Ovidiu Crețu.

Astfel, în condițiile în care primarul Ovidiu Crețu nu susține subvenționarea taxei de salubrizare, este posibil ca viceprimarul Cristian Niculae să vină cu o astfel de propunere în fața Consiliului Local Bistrița. Rămâne de văzut în ce măsură o astfel de propunere va fi votată de consilierii municipali.

Proiectul de buget pe anul 2020 va fi supus aprobării în ședința Consiliul Local Bistrița din data de 13 februarie.

0 notes
483 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *