Suciu la Digi 24, despre accesul PENALILOR în Guvern: “NU trebuie să pedepsim pe vecie pe oricine ar fi el, un om care a greșit, și să-i negăm orice drept de a fi participant activ la viața societății, inclusiv la o funcție administrativă!”

Curtea Constituțională a dezbatut, marți, sesizarea facută de Avocatul Poporului la articolul 2 din Legea 90/2001, prin care li se interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcții în Guvern. Sesizarea a fost facută la începutul lunii ianuarie de Victor Ciorbea, la o zi dupa ce guvernul Grindeanu a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

Daniel Suciu a fost initat la Digi 24 într-o confruntare cu Mihai Voicu, deputat PNL . Daniel Suciu consideră că accesul unei persoane condamnate penal la o funcție în Guvern este O.K și că acea persoană NU trebuie pedepsită pe vecie pentru o greșeală!

Judecătorii Curții Constituționale au amânat a treia oară să se pronunțe asupra deciziei privind accesul condamnaților penali la funcția de ministru sau prim-ministru. Pentru ca prevederea legislativă care l-a oprit pe Liviu Dragnea să devină premierul României să fie declarată constituțională sau neconstituțională trebuie ca 5 judecători ai CCR să aibă o opinie comună pe marginea sesizării făcute de Avocatul Poporului.


Reporter: – Telespectatorii au în fața lor niște oameni și ar vrea să știe de exemplu, deputatul Suciu de la  PSD ce crede deputatul Suciu, el personal: e bine sau NU e bine să fie condamnați penal în Guvern?

Daniel Suciu: – Dacă ar fi să luăm exemple de practică și NU am spus bună-practică din alte țări, eu cred că putem să luăm modelul Franței, unde persoane condamnate penal au putut să-și continue cariera politică la cel mai înalt nivel. Dacă e să ne referim la ceea ce discutăm noi în societatea românească , este clar că există o fractură între cei care-și doresc acest lucru și cei care NU-și doresc acest lucru. Eu mi-a format o opinie: eu chiar cred că NU trebuie să pedepsim pe vecie pe oricine ar fi el, un om care a greșit, și să-i negăm orice drept de a fi participant activ la viața societății, inclusiv la o funcție administrativă.

suciu 2

s7-Copy-800x400

 

 

 

 

 

 

Reporter: – O condamnare penală este ORICE greșeală?

Daniel Suciu: – NU, este o greșeală și asta NU înseamnă că această greșeală trebuie să-l urmărească toată viața și să aibă toată viața interdicții după această greșeală … fie ea și o condamnare penală.

 

În 27 aprilie judecătorii Curții Constituționale vor relua discuțiile privind accesul condamnaților penal la funcțiile de ministru sau prim-ministru.

 

 

Citiți și: 

VIDEO: Unu’ mai PENAL ca altul! Chiar dacă Dragnea-i condamnat PENAL, Radu Moldovan îl vrea premier și amintește tuturor că și Iohannis are condamnare “pentru case!”
Comentarii

  • Alexandru Daraban

    O întrebare pt. d-l Suciu. Aveţi copii, aţi fi de acord ca un copil de-al d-voastră să se însoare sau să se mărite cu un penal sau cu unul care a avut “enşpe neveste”? Eu, unul, nu! Aşa şi cu România, cum s-o laşi condusă de asemenea indivizi! Cel puţin moral!

  • Prof. Florin I. Bojor

    Noua generatie de politicieni ar trebui sa vina cu exigenta morala! Asta face diferenta intre copiii comunistilor si copiii viitorului Romaniei. Cand ai o condamnare penala trebuie sa faci altceva, dar nicidecum politica si functii publice!
Caricatură

Ziar de Bistrita