Bistrița Sud – un FIASCO al administrației locale! Ioan Turc: “Mă nemulțumește TOTAL ceea ce se întâmplă acolo!”

Ideea de realizare a unei noi zone industriale în Municipiul Bistrița datează din perioada 2006–2007, locația identificată fiind situată în localitatea componentă Sărata. Proiectul s-a realizat cu aproximativ 6 MILIOANE de euro: 50%  fonduri europene – 50% bani din bancă!

Fără un referendum, administrația Crețu a accesat un împrumut de 40 de MILIOANE de lei și a împărțit banii către mai multe obiective. 20 de ani este perioada de rambursare a împrumutului de 40 de MILIOANE de lei, accesat în numele bistrițenilor, de către aleșii locali și dirijați astfel: Wonderland (18 MILIOANE de lei), Parc Sărata Sud (6.7 milioane de lei), modernizări blocuri (13.3 MILIOANE de lei), Podul Berăriei (2 MILIOANE de lei).

f555

 

 

 

 

 

 

 

 

Cheltuieli de 6 MILIARDE pe an pentru un proiect ce abia se mișcă!

Primăria Bistrița finanțează activitatea Business Park (societatea care coordonează Parcul Industrial) și pe 2016 le-a aprobat un buget de 6 MILIARDE (600.000 de lei). Membri A.G.A sunt consilierii fideli lui Crețu: Taloş Florin, Muthi Adrian Gelu, Moldovan Vasile, Molnar Iosif Augustin (înlocuit de Ezechil Ignat), Kozuk Andrei Ioan, Titieni Remus, Sabău Gheorghe.

Pe partea executivă, cei care coordonează activitatea societății sunt: Iulius Dumitru (manager), Lucian Halostă (jurist), Radu Harpa (director executiv) și Radu Nicula (director tehnic). Ultimii doi au fost angajați în regim de urgență, după recepția-finală a obiectivului.

 

INCUBATOR de afaceri în câmp! 8.000 de euro pe documentații pentru clădire de birou în Parcul fără industrie!

35.000 de lei s-au alocat de la bugetul local pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind realizarea unui incubator de faceri la Sărata. Ioan Peteleu s-a opus acestui demers și a propus ca respectiva clădire de birouri să fie constrută în oraș, NU în Parcul Industrial.

 

Fără majoritate în Consiliul Local, propunerea lui Peteleu NU a trecut și Crețu și-a impus voia: 35.000 de lei din bugetul local pentru documentații privind incubatorul de afaceri din Parcul Industrial.

 

Prezentarea Parcului Industrial!

 

 

 

Turc, nemulțumit de Parcul Industrial!

c2Ioan Turc: Agenda mea va cuprinde doar proiecte ce pot fi realizabile. Am spus că avem nevoie de Parc Indusitrial și am venit cu acest proiect. Ce se întâmplă în parc mă nemulțumește complet. Mă interesează foarte mult cum se dezvoltă mediul economic în județ și în Bistrița . Mă interesează ce se va întâmpla cu tinerii din municipiu. Mă interesează cum vom valorifica resursele naturale pe care acest județ le are cu prisosință și care sunt absente din portofoliul acestui județ.  NU vreau să merg în Parlament pentru a intra în competiții de vorbe, principii și luări de poziții sterile.

Vreau să fiu avocatul județului în Parlamentul României de aceea încerc să-mi structurez discursul cât mai aplicat pe nevoile județului și ale municipiului.Cred că acum cunosc mai bine care sunt particularitățile județului, într-o țară care se globalizează și vreau să fiu un avocat de succes al județului în Parlament. Cred că trebuie să venim cu acte care să stimuleze inițiativa locală, să dea forță economiei locale. susține Ioan Turc, cel care a inițiat acest proiect încă de pe vremea când era viceprimar al Bistriței.

 

S-au cheltuit 6 milioane de euro și există contracte DOAR cu 9 rezidenți. O parte din ei, de fapt se MUTĂ din oraș la Sărata!

 

Conducerea societății  a prezentat raportul pe trimestul III în plenul Consiliului Local. Parcul este în continuare gol și s-au încheiat contracte cu 9 firme, Eurocompozite și Centana fiind cele mai cunoscute.

Lucrurile se mișcă foarte greu, iar până acum s-au efectuat operațiunile cadastrale de dezmembrare ale loturilor de teren atribuite rezidenților parcului industrial și s-a constituit dreptul de superficie asupra acestor loturi.

  • Fabricarea de structuri metalice.
  • Fabricarea componentelor de comunicații.
  • Procesare lapte și produse lactate.
  • Fabricarea elementelor de tâmplărie pentru construcții autonome energetic.
  • Injecții mase plastice.
  • Poliesteri armați cu fibră de sticlă.
  • Lucrări de construcții ale proiectelor utilitare pentru fluide.
  • Incubator de afaceri.

 

Povești cu pești! Cu ce se ocupă conducerea Societății Bistrița Sud!

Activități prevăzute în perioada 01.10.2016 – 31.12.2016
– Intensificarea activităților de marketing și promovare a parcului industrial, prin:
– Prezentarea Parcului Industrial mediului de afaceri local și regional.
– Participare la forumuri de afaceri interne și internaționale.
– Participarea la întâlniri de lucru cu asociații ale oamenilor de afaceri străini din România.
– Prezență susținută în mediul de afaceri online, prin folosirea social media (LinkedIn, Facebook, Twitter).
– Continuarea negocierilor cu investitori real interesați de investiții in Parcul Industrial, prin dezvoltarea de firme mixte.
– Continuarea negocierilor cu firme de investiții financiare, în special pentru sprijinirea companiilor rezidente în parc în vederea finanțării clădirilor, prin lease-back.
– Lansarea unei noi licitații publice deschise pentru concesionarea de teren în incinta parcului industrial.
– Semnarea contractelor de administrare și servicii conexe cu rezidenții parcului industrial.
– Organizarea de licitații pentru servicii de telefonie/internet/CCTV în parcul industrial.
– Convocarea de ședințe AGA pentru validarea documentațiilor depuse de viitorii rezidenți.

 

vv1

 

 

 

 

 

 

S-au cheltuit 6 MILIOANE de euro, dar la această oră Parcul Industrial Bistrița Sud NU este un proiect funcțional! Lucrurile se desfășoară cu încetinitorul, deși anual se alocă de la bugetu local aproximativ 6 MILIARDE pentru funcționare în vederea atragerii investitorilor. (salarii, diurne, deplasări etc.)

Valoarea totală finală a proiectului este 25.564.673,68 lei, din care 14.456.019,47 lei o reprezintă finanțarea nerambursabilă.

 

Gașca veselă din “Bișnița” SUD își trage salarii nesimțite! Parcul Industrial fără industrie are 6 MILIARDE pe 2016. Tocați bani, băieți… că nu “e de la voi”, “e de la noi!”

https://www.ziardebistrita.ro/bisnita-sud-are-salarii-nesimtite/

 

 
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita