Ultimele noutati

P.N.L trage un semnal de alarmă: “Minciuna și demagogia – trăsăturile definitorii ale PSD!” Faza pe FAPTE reale sau cum a mărit Crețu impozitele cu votul lui Vasile Modovan și a consilierilor A.L.D.E! Știați că firmele din Bistrița au impozit MAXIM pe clădiri?

“Una spune, dar alta face! PSD clamează reducerea taxelor și impozitelor dar, în realitate, nu face așa, totul este minciună deșănțată și demagogie ieftină.

La ultima ședință a Consiliului Local al municipiului Bistrița, grupul consilierilor PNL a propus diminuarea impozitului pe clădirile persoanelor juridice de la 1,3% din valoarea clădirilor (cota maximă prevăzută de Codul fiscal) la 0,5%.

La ordinul primarului Crețu, consilierii PSD, împreună cu aliații lor, au respins amendamentul și au votat ca impozitul pe clădiri persoane juridice să rămână în continuare 1,3 %.

Firmele bistrițene sunt sufocate prin impozitele directe și nu pot concura eficient pe cele de la Cluj, de exemplu, unde impozitul pe clădiri este de 1% din valoarea clădirii. Nu e de mirare că firmele din Bistrița nu găsesc forță de muncă, că tinerii din Bistrița și din județul Bistrița-Năsăud plecă la Cluj sau, mai rău, în strainătate. Fiind împovărate cu taxe locale mari nu pot asigura salarii decente. E trist să constatăm că salariul mediu net în județul nostru este la coada clasamentului din țară (mai sunt doar 4 județe cu salariul mediu net mai mic ca la noi)!”

 

Departamentul de Comunicare al PNL Bistriţa-Năsăud

 

Cum a majorat Crețu și majoritate P.S.D impozitul pe clădiri la persoane juridice și a aplicat plafonul MAXIM! Așa au astupat GĂURILE de pe investițiile aiurea!

cc32În ultima ședință din 2015, majoritatea P.S.D a majorat impozitul pe clădirile persoanelro juridice, cu ajutorul consiierilor ALDE și a lui Vasile Moldovan. Deși grupul P.N.L a susținut un impozit minim pentru firme, consilierii puterii au aprobat impozitul maxim permis de Noul Cod Fiscal.

Deși au fost grave încălcări pe contencios-administrativ (deoarece proiectul a intrat în dezbatere cu o lună mai târziu decât data-limită) în cele din urmă hotărârea a trecut cu voturile consilierilor Vasile Moldovan și Gavrilă Bența, care deși erau în opoziție au susținut inițiativa lui Crețu.

Alături de Vasile Moldovan, toți consilierii P.S.D, respectiv ALDE au votat pentru taxe și impozite mai mari: Antal Attila, Armean Lucian, Alex Bria, George Avram, Gavrilă Bența, Kiss Laszlo, Kozuk Andrei, Moldovan Vasile, Molnar Iosif, Gelu Muthi, Camelia Tabără și Florin Taloș.

c1-442x400

 

 

 

 

 

 

 

 

Majorarea impozitelor a trecut în ședința din 29 decembrie, cu 12 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi 6 abţineri.

Astfel, începând cu anul 2016 s-au impozitat suplimentar clădirile persoanelor juridice. Datorită acestei creșteri, pe 2016 s-a estimat o creştere a veniturilor la bugetul local cu aproximativ 1 milion de euro faţă de nivelul veniturilor anului 2015. În opinia P.N.L, aplicarea impozitului  MAXIM pe clădirile firmelor afectează mediul de afaceri, iar privații se văd constrâns să cotizeze la bugetul local  în loc să se dezvolte.

Citiți și:

 

page1-404x400Proiecte ascunse de ochii lumii! În 2016, primarul Crețu și alianța sa au votat impozite MAI MARI! Vasile Moldovan a susținut proiectul deși era în opoziție!

https://www.ziardebistrita.ro/vasile-si-cretu-blat/

 

 

 
Comentarii

  • Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    Ma dore-n BASCA de impozite. Eu sunt erou al muncii pesediste scutit de impozitarea pe locuinta. Si asta din prostia administratiei COMUNISTOIDE care nu imi respecta actele de proprietate.

  • Adrian Florin Chereji

    Andrei, sau cum te cheamă în realitate (pe FB același comentariu e postat de altcineva), da 1,3% din valoarea clădirilor poate fi o sumă foarte mare în bugetul unei firme. Taxele directe mari sunt caracteristice celor de stânga, dar să și le asume, nu să declare că lupta pentru scăderea impozitelor, dar, în realitate, le mențin la cele mai mari cote permise de Codul Fiscal.

  • Articol tendentios ! Din cauza celor 1,3 % impozit pe cladiri ale pers juridice falimenteaza firmele ? Pleaca forta de munca ? Sunteti niste analisti / economisti de ultima speta .Unde dumnezeu ati invatat ? Politica / banul va orbesc.Campanie electorala,dar nu suntem toti idioti (inafara voastra) !

Caricatură

Ziar de Bistrita