Ce-are sula cu prefectura? Crețu spune că NU amenajează promenadă pe malul apei, deoarece apa e murdară!

Amenajarea unui tronson de promenadă (pentru început între Podul Jelnei și Podul Budacului) este un proiect prins pe Strategia de dezvoltare a municipiului Bistrița până în anul 2030. Pistele de biciclete, realizate în vecinătatea unui element esențial pentru viață/sănătate, respectiv un curs de apă, ar avea un dublu beneficiu. În primul rând s-ar crea o arteră de circulație eco în deplină siguranță pentru cicliști, iar în al doilea rând s-ar mări infrastructura publică de agrement. Cu-acest proiect au ieșit la înaintare toți candidații pentru funcția de primar!

rau bistrita prouectie

rau bistrita 2

 

 

 

 

 

 

 

Crețu le taie speranțele: NU se amenajează malurile râului decât după ce apa devine cristalină… ca pe vremuri!

Crețu a spus că NU va amenaja malurile râului Bistrița până când NU va rezolva problema râului Bistrița. Abia după amenajarea râului astfel încât acesta să NU fie murdar se vor amenja și malurile râurilor. Crețu susține că va încerca să re-amenajeze fundul apei și râul să re-devină punct de atracție.

mal ape 400

urb-4-10-Copy

 

 

 

 

 

“Vă reamintesc că apa Bistriței a fost una curată, o apă de munte. După investiția de la Colibița (barajul), cursul fluctuant face ca apa să spele magna ieșită la soare și astfel s-au adus nu mii, ci mlioane de metri cubi de aducțiuni care trebuiesc scoase din apa Bistriței și rezolvată problema, dar până NU se va rezolva stabilizarea fundului albiei… așa s-a numit o parte din proiect care NU s-a realizat! Acuma sunt informat că sunt bani prevăzuți pentru această lucrare. În momentul când lucrarea va demara … a II-a zi vom comanda proiecte și vom face și malurile pentru că albia este în responsablitatea Secției de Gospodărire a Apelor, respectiv a Apelor Române. Este o zonă care poate să fie punctul principal de atracție a municipiului” a declarat Ovidiu Crețu în cadrul dezbaterii publice pe buget.

Dealul Codrișor… amenajare pe fușăreală cu sume infime! Potențial-enorm… lăsat de izbeliște pentru alte investiții!

 

80.000 de lei a pus Primăria deoparte pentru amenajarea Pădurii Codrișor. Zona are un potențial enorm, dar deocamdată NU sunt prinse investiții majore pentru transformarea Pădurii-parc în zonă de promenadă!  Nici amenajarea malurilor râurilor NU se va realiza în cursul acestui an deși ambele investiii fac parte din Strategia de Dezvoltare a municipiului!
Comentarii

  • M ia placut acest primar dar cu timpul a devenit fanatic i place sa se joace cu bani….multi !

  • Are, cum sa nu aiba? Daca ideea nu i-a venit marelui arhitect/peisagist/strateg, nu are nicio valoare. Voi nu vedeti ca omul asta face cu sprijinul consiliului local, numai ce vrea el? Cand a tinut el cont si de parerea altora?

  • Balan Marius - PARTIDUL VERDE

    Sunt 3.000 de pescari in Bistrita ,care stiu cu totul altceva privind starea raului. Cretu ne crede fraieri si ne spune povestile lui in varianta proprie si asa o tine pana la sfarsitul lumii. Ce sa-i faci . Cu VARSATORII nu o scoti la capat. Chiar este un studiu facut si rezultatul este dezastros.

  • murdara-i mintea lui… sau mai bine zis tulbure. iti dai seama ce loc frumos de plimbare putea fi pe malurile raului?
Caricatură

Ziar de Bistrita