Suma de 500.000 de lei din banii alocați pentru manifestări culturale, retrasă printr-o hotărâre a Consiliului Local Bistrița

 -  -  11147


Consiliul Local Bistrița a adoptat, joi, un proiect de hotărâre care prevede rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Bistrița. Mai exact, prin acest proiect a fost retrasă suma de 500.000 de lei din bugetul Centrului Cultural Municipal ”George Coşbuc”, aceste fonduri urmând să fie puse la dispoziția administrației locale pentru implementarea măsurilor impuse de lege în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit proiectului, cei 500.000 de lei din bugetul Centrului Cultural Municipal ”George Coşbuc” erau destinați unor manifestări culturale.  

În timpul intervențiilor pe acest proiect, consilierul liberal Ioan Peteleu a spus că, din punctul său de vedere, proiectul ”nu este unul legal”, din cauza faptului că din proiect nu reiese ce activități ale centrului nu se vor mai desfășura în urma rectificării bugetare. Totodată, consilierul PNL a mai precizat că acest proiect este similar cu cel din luna martie, când tot din bugetul Centrului Cultural Municipal s-au luat bani pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Primarul Ovidiu Teodor Crețu este cel care i-a explicat consilierului liberal că, într-o astfel de situație precum cea de pandemie, acest lucru nu este necesar.

Eu cred că atunci când Consiliul Local dă banii unei instituții trebuie să ceară instituției respective să prezinte programele, dar atunci când vrea să ia banii care au fost alocați, mai ales într-o situație de pandemie așa cum suntem acum, nu cred că mai trebuie să cerem voie. (…) Noi știm că acolo sunt bani alocați pentru activități care nu se pot face datorită situației în care suntem, datorită actelor normative care au apărut. În momentul în care se vor finaliza aceste situații de pandemie, de interziceri, de restricții și Consiliul de Administrație de la Centrul Municipal de Cultură poate să își facă un program pentru activitățile viitore, bineînțeles că îl vom analiza și vom prezenta Consiliului Local situația. (…) Până una-alta, noi avem nevoie ca banii să fie la îndemână, adică la dispoziția celor care decid pentru măsurile în pandemie, iar în momentul în care se va termina această stare de urgență și Curtea de Conturi va veni în control vom prezenta argumentele cheltuirii acestor fonduri. (…) Acest proiect este unul legal, iar Consiliul Local poate să ia banii care i-a alocat Centrului Municipal de Cultură”, precizat primarul Ovidiu Crețu.

După aceste intervenții, proiectul a fost supus votului, fiind adoptat cu 13 voturi ‘Pentru’.

1 notes
272 views
bookmark icon

One thought on “Suma de 500.000 de lei din banii alocați pentru manifestări culturale, retrasă printr-o hotărâre a Consiliului Local Bistrița

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *