SUPERCOM cu super-preț a luat contractul provizoriu pe gunoaie. Vitalia e “pa și pusi”, dar acum plătim facturi mai mari!

Firma Supercom a preluat contractul de colectare a deșeurilor din întreg județul, pe următoarele 3 luni. Contractul i s-a atribuit prin încredințare-directă în urma negocierilor și poate fi prelungit până la desemnarea FINALĂ a unui nou operator. Adunarea de Dezvoltare Intercomunitară (care gestionează managementul deșeurilor) a încredințat serviciul de salubrizare firmei Supercom, considerând că au oferta cea mai bună.

Supercom este compania care deține și contractul de salubrizare stradală pe următorii 8 ani și a intrat pe piață în martie 2016.

 

 

 

 

 

 

Prețuri mai MARI!

Conform noului contract de salubrizare, tariful practicat de SUPERCOM este mai mare decât cel al VITALIEI! Tarif mediul urban: 10 lei cu TVA/persoană. În mediul rural, cetățenii vor plăti 3 lei/persoană/lună, dar NU mai mult de 12 lei/familie (familiile peste 4 membrii vor plăti tariful maxim, 120 lei/familie). Firmele vor plăti 340 de lei, față de 360 de lei cât plăteau VITALIEI.

Supercom a semnat o înțelegere provizorie, iar contractul FINAL de colectare a deșeurilor din întreg județul va fi acordat în urma unei licitații.

Supercom vs. VITALIA

Cu girul primarilor, VITALIA a crescut tarifele față de cele cu care a câștigat licitația și avea următoarele tarife de TRANSPORT:

zona urban – de la 3.5 la 6.82 lei /persoană
zona rural – de la 1.81 la 2.95 lei/persoană.

Ulterior, VITALIA a solicitat o nouă majorare, de la 6,6 lei la 8,49 lei pentru zona urbană și de la 2,86 lei la 3,23 lei pentru zona rurală. Această majorare NU a mai fost pusă în practică, iar VITALIA a renunțat la contractul de colectare, anunțând pierderi mari.

v1

v2

 

 

 

 

 

 

 

GHIDUȘIE: Primăria face plata din buget și își recuperează banii din taxa de salubrizare pe care o instituie!

Spre deosbire de VITALIA, noua companie Supercom are parte de un avantaj major și NU va avea bătăi de cap pe partea colectării banilor de la populație. Primăria Bistrița le acordă sprijin prin instalarea unei noi taxe de salubrizare și va deconta din bugetul local facturile  emise de SUPERCOM.

Situația de criză a favorizat celebrul tarif triplu pe care îl dorea VITALIA pentru a opera la parametrii normali (aprox. 9-10 lei/persoană). Adunarea de Dezvoltare Intercomunitară a rezolvat rapid situația și a oferit pe tavă Supercom-ului două avantaje-cheie: tarif  și facturi achitate din buget, deci garanția încasării. Acest contract este provizoriu, dar se poate întinde pe o perioadă mai mare de 3 luni, în funcție de finalizarea documentațiilor pentru desemnarea FINALĂ a noului operator, în urma unei licitații.

 

 

 
Comentarii

  • Urbana- codrisor – haaaaaa sumt mici la ciolanulll mare.
    Deciziile se iau de la revolutid incoace in rap cu interesele unora cica- revolutionari , democratiii, vanzatori de tara??????
    Fraieri suntem noi ce de rand ca ii suportam sasi faca de cap.Serviciile secrede care inchid ochi la hotie .ei sumt adevarati vinovati.
    Vorbe vorbe

  • Pai 3 luni,exact pana la alegeri!Uite asa PSD a mai dat un tun pentru banii de campanie!Aici vedeti exemplul clar ca decizile se iau de la Bucuresti si primarul si consiuliul local sunt 0.Primarul se alege direct de la Bucuresti iar primariile si consilile judetene sunt impartite intre partide,altfel nu iti poti explica cum la Bistrita anul acesta niciun candidat nu a venit cu ceva concret de parca il favorizau pe Cretu!Toata lumea stie ca Vitalia este a lui Ponta si Ghita iar Supercom la fel!Dar am o singura intrebare,Bistriteni chiar sunt atat de idioti sa puna botul la manevra asta?Daca tot decide primarul si consiliul local,de ce nu au ales Urbana sau Codrisor ?

Caricatură

Ziar de Bistrita