Sute de copii din Bistrița-Năsăud, la concursul de colectare selectivă ”Reciclezi pentru viitorul tău”

 -  - 


Sute de copii de la mai multe unități de învățământ din Bistrița-Năsăud au participat la concursul de colectare selectivă ”Reciclezi pentru viitorul tău”, competiție organizată de compania Supercom SA și ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud. 

”Este îmbucurător și plin de speranță să vedem sute de copii din județul Bistrița-Năsăud implicați într-un concurs școlar de colectare selectivă – ”Reciclezi pentru viitorul tău” – cu premii oferite de A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud și operatorul de salubritate Supercom SA. Am văzut copii care au adunat deșeuri reciclabile de pe malurile râurilor, am văzut copii care și-au implicat părinții și bunicii în colectarea separată corectă a deșeurilor, iar aceste fapte ne confirmă faptul că trebuie să depunem cu toții eforturi pentru a ne bucura de un județ mai curat”, a precizat directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae. 

În această săptămână au fost premiați și primii câștigători. Pe parcursul zilelor de marți și miercuri au fost premiați copiii din școlile din Șanț, Feldru, Ilva Mică, Ciceu Giurgești, Șintereag și Șieu Măgheruș.

Fiecare școală ne-a surprins plăcut prin cantitatea mare de deșeuri reciclabile adunate și cu poveștile copiilor care s-au implicat în acest concurs”, a adăugat Cristian Niculae.

Spre exemplu, elevii de la Școala Gimnazială ”Demian Nechiti” din Ilva Mică și cei de la Școala Gimnazială din Șintereag au adunat câte 7,5 tone de deșeuri reciclabile, elevii din ciclul primar și gimnazial de la Liceul Tehnologic din Feldru au adunat 5,9 tone de deșeuri reciclabile. Copiii de la Școala Gimnazială din Șieu Măgheruș au adunat 5 tone de deșeuri reciclabile, cei de la Școala Gimnazială ”Petru Rareș” din Ciceu Giurgești au adunat 4,8 tone de deșeuri reciclabile, iar cei de la Școala Gimnazială ”Enea Grapini” din Șanț au adunat 3,3 tone de deșeuri reciclabile.

Copiii s-au bucurat de premiile oferite în cadrul concursului pentru fiecare școală în parte: o bicicletă, 10 seturi de căști, 10 boxe portabile.

”Felicitări tuturor elevilor implicați și nu în ultimul rând cadrelor didactice, care au fost alături de ei în această acțiune benefică pentru mediul în care trăim și pentru comunitate! Merită tot respectul și aprecierea noastră, sunt exemple demne de urmat. Provocarea lansată de A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud și operatorul de salubritate Supercom SA locuitorilor din județul nostru începe să prindă contur – Haideți să facem din Bistrița-Năsăud un județ mai curat!”, a încheiat Cristian Niculae. 

Vizualizări 54 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.