Sute de tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe drumurile naționale și județene din Bistrița-Năsăud

 -  -  2317


În ultimele 24 de ore, utilajele de deszăpezire au intervenit pentru curățarea drumurilor și combaterea poleiului, astfel:

– pe drumurile naționale au acționat 27 utilaje cu 91 tone material antiderapant. Cantitatea cea mai mare de material antiderapant a fost folosită la Baza Bistrița –  28 tone.

– la nivelul drumurilor județene au acționat 34 utilaje cu 494 tone material antiderapant.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență face următoarele recomandări tuturor participanților la trafic:

– dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

– totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe.

– în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. În aceste condiţii se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

–  curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

– acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie sau ninsoare, când din sensul opus se apropie alte vehicule.

Totodată, șoferilor li se recomandă să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să își echipeze maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă!

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

2 bookmark
0 notes
42 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.