Eveniment

FOTO/VIDEO: Tabăra Națională de Robotică se desfășoară la Beclean: Nicu Moldovan: ”Este după părerea mea cea mai valoroasă tabără”!

 -  - 


24 de echipe de elevi și profesori din mai multe județe din țară se află până pe 8 iulie în orașul Beclean, unde participă la prima Tabăra Națională de Robotică. Deschiderea oficială a taberei s-a desfășurat în Parcul Central al orașului. Elevii au ajuns în parc printr-un marș sincronizat, fiecare echipă îmbrăcând câte un tricou personalizat.

Ajunși în Parcul Central, am avut ocazia să ascultăm cuvintele prețioase rostite de personalitățile orașului și nu numai, iar echipele au avut ocazia să se prezinte în fata tuturor când le-au fost înmânate mapele taberei. A fost un început de succes și vom da startul unei noi încercări. Esentza Robotics nu poate decât să afirme că va face tot posibilul ca toată tabăra să fie la fel de inedită și că va asigura o bună stare și o experiență de neuitat tuturor participanților!” au precizat organizatorii. 

 

Este după părerea mea cea mai valoroasă tabără care poate fi acum la Beclean. Prezența aici în perioada 2-8 iulie a celor mai buni elevi de liceu pasionați de tehnologia, proiectarea și fabricarea roboților nu face altceva decât să ne confirme faptul că orașul nostru poate trece deja la următorul nivel, cel de „smart city”. Am credința că toate proiectele pe care le gândim pentru dezvoltarea Becleanului (pe partea de mobilitate urbană sau conectarea la tehnologiile actuale) în următorii ani se vor putea implementa cu brio pentru că tinerii de azi pot contribui concret la crearea unor asemenea proiecte pentru toată România” a spus primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, la festivitatea de deschidere.

Primarul Nicolae Moldovan a ținut mai precizeze că cea mai bună resursă umană sun tinerii cu potențial, și a lansat și o promisiune pentru aceștia: ”o să facem cumva să vă dăm motive să nu plecați peste hotare, să rămâneți acasă. Împreună cu administrația publică locală avem intenția de a derula în următorii ani proiecte în valoare totală de 30 milioane de euro, în mare parte bani europeni, destinați dezvoltării orașului pe partea de tehnologie. Ne dorim să avem un oraș deștept și pentru asta avem nevoie și de sprijinul vostru, de mintea și de munca voastră, a tinerilor de azi. Este o cinste pentru noi faptul că vă aflați cu toții acum în orașul nostru” a mai spus Nicolae Moldovan.

Peste o lună, 170 de elevi sunt incluşi în a doua serie a Taberei naţionale de robotică de la Beclean, care se va desfăşura pe acelaşi model, între 2 şi 8 august 2018.

FOTO/VIDEO: Esentza Robotics

33 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.