Tânăr de 25 de ani din Bistrița, asupra căruia s-au găsit mai multe plicuri cu substanțe posibil psihoactive, arestat preventiv

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. din Bistrița-Năsăud, cercetează un tânăr, de 25 de ani, din Bistrița, care a fost depistat având asupra lui mai multe plicuri cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, destinate comercializării. Cel în cauză a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

”La data de 11 iunie a.c., polițiști bistrițeni de ordine publică au depistat, pe raza municipiului Bistrița, un tânăr, de 25 de ani, din localitate, iar în urma controlului corporal, au găsit asupra lui o pungă din plastic cu substanță vegetală uscată și 22 de pliculețe ce conțineau substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum și un cântar electronic, toate fiind ridicate pentru continuarea cercetărilor” arată Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, într-un comunicat de presă.

În urma verificărilor, polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T- B.T. Bistrița-Năsăud, au stabilit că tânărul ar fi procurat substanțele respective de pe raza municipiului Cluj-Napoca, intenționând să le comercializeze în municipiul Bistrița.

De asemenea, DIICOT arată că ”s-a reținut în fapt că în data de 11.06.2018 la ora 16:12 organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Bistrița l-au depistat pe inculpatul S. Ciprian Dan, zis KIDU având asupra sa o pungă din material plastic în care se afla o substanță vegetală uscată. La controlul corporal efectuat asupra acestuia au fost identificate 22 de pliculețe ce conțineau substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum și un cântar electronic. Substanțele în cauză au fost procurate prin cumpărare de către inculpatul  S. Ciprian Dan, în data de 7.06.2018 din municipiul Cluj-Napoca cu suma de 1.500 de lei, iar în data de 11.06.2018, la momentul depistării sale, inculpatul S. Ciprian Dan s-a întâlnit cu trei persoane de sex masculin (depistate de organele de poliție împreună cu acesta), pentru a le vinde acestora diferite cantități din substanța respectivă. De asemenea, din probele administrate în cauză rezultă că în perioada iulie 2017-iunie 2018 inculpatul S. Ciprian Dan i-a vândut unei persoane de aproximativ 150 de ori diferite cantități din substanța cu efect psihoactiv denumită ”chil” cu suma de 10 lei de fiecare dată, iar de alte cel puțin 20 de ori i-a oferit acestuia spre consum substanța cu efect psihoactiv pe care au consumat-o împreună. De asemenea, în perioada ianuarie – iunie 2018, inculpatul S. Ciprian Dan i-a oferit spre consum altei persoane substanța cu efect psihoactiv denumită ”chil”, pe care au consumat-o împreună – de 23 de ori (săptămânal), cu titlu gratuit”.

În cursul zilei de astăzi, cel în cauză a fost prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară specializați în combaterea criminalității organizate din Bistrița-Năsăud.

 Caricatură

Ziar de Bistrita