Tânăr de doar 19 ani, prins drogat la volanul unei mașini

 -  -  1029


Un tânăr din Bistrița a fost prins de polițiști în timp ce conducea o mașină deși se afla sub influența drogurilor. Aparatul DrugTest din dotarea Poliției a arătat că acesta consumase metamfetamină. În același autoturism se mai aflau încă trei tineri, printre care și minori.

”În această dimineață, în jurul orei 01.50, în cadrul activităților de supraveghere a traficului rutier, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au depistat și oprit pentru control un tânăr de 19 ani, din municipiu, care se afla la volanul unui autoturism. Cel în cauză a fost oprit pe o stradă din Bistrița, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ. A fost testat și cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv în cazul în cazul substanței Metamphetamină. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În același autoturism au mai fost identifcați încă trei pasageri cu vârste de 17 și 18 ani, față de care a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii nr. 55/2020, întrucât nu au respectat măsurile de restricție privind circulația persoanelor.

Cercetările în acest caz continuă  sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Reamintim că, dat fiind numărul în continuă creștere al șoferilor depistați conducând drogați, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Serviciul Rutier, organizează acțiuni preventive în trafic.

0 notes
154 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *