Tânăr din Beclean, reținut după ce ar fi furat o mașină deși nu deține permis de conducere

 -  -  954


Un tânăr de doar 18 ani a ajuns în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, fiind bănuit că ar fi furat un autoturism și l-ar fi condus deși nu deține permis de conducere.

”Aseară, poliţiştii din Beclean au identificat, depistat şi reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 18 ani, din Beclean, pe care-l cercetează pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă. Din investigaţiile efectuate a reieşit faptul că, în noaptea de 29/30 septembrie a.c., acesta ar fi sustras un autoturism parcat, pe care l-ar fi condus, deşi nu deţine permis de conducere, iar ulterior l-ar fi abandonat. Autoturismul se afla în curtea unui imobil în construcţie, din oraşul Beclean, neasigurat şi cu cheile în interior”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Tânărul se află în arestul IPJ Bistriţa-Năsăud şi în cursul zilei de astăzi va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de Compartimentul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei oraşului Beclean.

Poliţiştii care intervin la astfel de cazuri vă atrag atenţia asupra unor măsuri de prevenire a furturilor din şi de autoturisme. hiar dacă ieşiţi din autoturism pentru puţin timp, NU lăsaţi autoturismul deschis şi neasigurat!

  • Parcaţi autoturismul în locuri luminate, parcări păzite, garaje sau în acele locuri in care pot fi observate in permanenţă.
  • Nu lăsaţi actele maşinii în interiorul acesteia, deoarece in acest fel uşuraţi munca hoţilor în valorificarea ei.
  • Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.
  • Nu lăsaţi la vedere la vedere in autoturism telefoane mobile, genţi diplomat, poşete , acte personale sau alte obiecte de valoare. Toate acestea pot constitui o invitaţie pentru hoţi pentru a fi sustrase.
  • Montaţi pe maşina dumneavoastră sisteme de alarmă şi antifurt suplimentare celor din dotare: sisteme audio, mecanice – blocarea volanului, a pedalelor.
  • Sesizaţi de îndată, la 112 orice acţiune suspectă din perspectiva infracţională.
0 notes
79 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *