Tânăr din Bistrița Bârgăului, reținut după ce ar fi folosit fără drept cardul unui consătean

Un tânăr din localitatea Bistrița Bârgăului a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, el fiind bănuit că ar fi folosit fără drept un card bancar care nu îi aparținea.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 12-16 aprilie, un tânăr de 22 de ani, din Bistrița Bârgăului, ar fi accesat fără drept contul bancar al unui bărbat din Bistrița Bârgăului prin utilizarea datelor cardului și ar fi efectuat 4 tranzacții financiare frauduloase, fără acordul lui, pe platforme de cumpărături online”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii au stabilit că prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de 31.442,01 de lei.

La data de 15 septembrie, pentru a documenta activitatea infracțională a tânărului, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat o percheziție la domiciliul acestuia. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un telefon mobil, o tabletă, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.

Tânărul a fost condus la audieri, iar ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pe o durată de 24 ore. În cursul zilei de astăzi, 16 septembrie, va fi prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Dosarul penal întocmit în acest caz se află în instrumentarea polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale și a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

În vederea documentării întregii activități infracționale, oamenii legii continuă cercetările în acest caz.