Tânăr din Năsăud, bănuit că ar fi distribuit cannabis și substanțe psihoactive, arestat preventiv

Un tânăr din Năsăud, bănuit că ar fi distribuit cannabis și alte substanțe psihoactive, a fost arestat preventiv de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Acesta acționa pe raza orașului Năsăud și a altor localități de pe Valea Sălăuței. 

”La data de 23 noiembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud și procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au pus în aplicare 5 mandate de percheziție. Perchezițiile au fost efectuate în județele Bistrița-Năsăud și Cluj, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc. Din investigațiile efectuate a reieșit că un tânăr, de 27 de ani, din Năsăud, ar fi distribuit cannabis și substanțe psihoactive în orașul Năsăud și localitățile de pe Valea Sălăuței. Acesta s-ar fi deplasat, la comandă, în mai multe localități, conducând autoturisme fără permis de conducere și aflându-se sub influența unor substanțe psihoactive, fiind depistat de polițiști în mai multe rânduri”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Pentru depistarea tânărului de 27 de ani, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au realizat, în dimineața de 23 noiembrie, o acțiune de prindere în flagrant delict, iar acesta a fost depistat în trafic, la volanul unui autoturism. În urma verificării autoturismului, polițiștii au constatat că numerele de înmatriculare aparțin altui autoturism. La fața locului a fost solicitat un echipaj al Compartimentului Rutier Năsăud, care, în urma celor constatate, a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

La aceeași dată, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, iar în urma audierilor, trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore.

Ieri, 24 noiembrie, cei trei au fost prezentați Tribunalului Bistrița-Năsăud, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a tânărului de 27 de ani și plasarea sub control judiciar a celorlalți doi tineri.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud și procurori ai D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.