Tânăr fără permis, reținut pentru 24 de ore după ce a provocat două accidente rutiere

 -  -  1222


Poliţiștii bistrițeni au fost sesizați de un bărbat din Rebra despre faptul că autoturismul său, care se afla parcat în afara părţii carosabile a DJ 172 B, ar fi fost acroşat de un autoturism. Proprietarul păgubit a reținut numărul de înmatriculare al celuilalt autoturism, astfel că, în scurt timp, polițiștii au reușit să îi dea de urmă.

La scurt timp, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud au depistat autoturismul în cauză, pe raza localităţii Rebra, identificând totodată şi persoana care l-a condus, ca fiind un tânăr, de 20 ani, din Sînmihaiu de Cîmpie.

”Tânărul identificat a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de aproximativ 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere” arată Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, într-un comunicat de presă.

Însă, deși a fost prins de polițiști, tânărul nu s-a oprit aici și s-a urcat din nou la volan. ”În dimineaţa zilei de 25 februarie, tânărul de 20 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17C, pe direcţia de deplasare Dumitra – Bistriţa, a pierdut controlul acestuia, răsturnându-se în şanţul din afara părţii carosabile. În urma accidentului rutier, tânărul a fost rănit şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale. De asemenea, i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei” mai arată reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa au constatat că acesta nu deţine permis de conducere, efectuând în continuare cercetări pentru vătămare corporala din culpă şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Faţă de tânărul de 20 ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunerea luării unei măsuri preventive.

0 notes
347 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *