FOTO: arhivă

Tânăr în stop cardio-respirator după ce a fost lovit de fulger, la Sângeorz-Băi

Un tânăr de 32 de ani se zbate între viață și moarte după ce a fost lovit de un fulger, incidentul având loc în orașul Sângeorz-Băi, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. UPDATE: Din păcate, bărbatul a decedat. Acesta era din Timișoara.

Potrivit ISU, totul s-a petrecut pe strada Izvoarelor din Sângeorz-Băi, tânărul fiind găsit în stop cardio-respirator.

La fața locului intervin mai multe echipaje medicale – echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud de la Punctul de Lucru Maieru și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

Intervenția este în dinamică.

ACTUALIZARE 1

Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor aplicate, astfel că echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a fost nevoit să îi declare decesul la locul solicitării.

ISU Bistrița-Năsăud completează că echipajul TIM evacuează la UPU SMURD un alt bărbat de la locul solicitării. Acesta este conștient și stabil, posibil lovit și el de trăsnet.

ACTUALIZARE 2

„Astăzi, a fost sesizat prin 112 faptul că, în orașul Sângeorz-Băi, doi bărbați au fost loviți de fulger. Din primele date, cei doi s-ar fi adăpostit pe timpul unei furtuni sub un foișor din lemn, în vecinătatea unei păduri. Din nefericire, unul dintre aceștia, în vârstă de 33 de ani, din Timișoara a decedat. Celui de-al doilea, în vârstă de 37 de ani, din Cluj-Napoca, i-au fost acordate îngrijiri medicale. A fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru ucidere din culpă, de către polițiștii din Sângeorz-Băi”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.