Tânăr rătăcit după o plimbare nocturnă cu ATV-ul, căutat de forțele de ordinele

 -  -  952Mobilizare de forțe în Năsăud! Luni seara, polițiștii, pompierii și jandarmii au pornit în căutarea unui tânăr care a plecat la plimbare cu un ATV, dar s-a rătăcit. Acesta a sunat la 112 și a solicit ajutor.

Aseară, un tânăr de 24 de ani din orașul Năsăud a pornit într-o plimbare cu un ATV, dar aceasta s-a transformat într-o adevărată aventură. Tânărul a pornit înspre o locație neclară, iar la un moment dat a ajuns la marginea unei râpe, în care era să alunece cu tot cu ATV-ul pe care îl conducea. Din fericire, acolo a ajuns doar ATV-ul. Speriat, tânărul și-a continuat drumul înspre casă, pe jos. Fiind deja întuneric, acesta nu a mai știut clar unde se află și a sunat la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, pentru a solicita sprijinul autorităților”, precizează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Pe urmele tânărului au pornit jandarmi, pompieri și polițiști, iar datorită localizării oferite prin GPS de către dispeceratele celor trei instituții, tânărul a fost găsit în mai puțin de o oră, în zona Valea Caselor, din orașul Năsăud, la aproximativ 5 km de casă.

Acesta nu a necesitat acordarea de îngrijiri medicale, fiind doar speriat în momentul în care echipele de căutări au ajuns la el.

”Operațiunea de căutare a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că o colaborare foarte bună între instituții dă rezultate optime în timpul executării misiunilor. Căutarea acestui tânăr ar fi durat mult mai mult dacă nu ar fi existat GPS-urile din dotarea dispeceratelor instituțiilor implicate (Jandarmerie – I.S.U. – Poliție), care ajută la o localizare imediată și exactă a unei persoane rătăcite”, mai precizează IJJ Bistrița-Năsăud.

FOTO: arhivă

0 notes
77 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *