Tânără din Beclean, implicată în lupta împotriva COVID-19 tocmai din SUA

 -  -  1007


O tânără din Beclean, stabilită de aproape patru ani în Statele Unite ale Americii, fiind cercetător în cadrul Departamentului de Cercetare Informatică a Universităţii din Chicago, este implicată activ în lupta pe care o duce întreaga omenire împotriva noului coronavirus.

Potrivit Adevărul.ro, Teodora Szasz (32 de ani) este specialist în analiza de imagini şi vizualizare de date, cunoştinţe pe care le foloseşte pentru a salva vieţile bolnavilor de COVID-19. În prezent. tânăra lucrează cu o echipă de medici de la Spitalul Universitar Chicago pentru analizarea imaginilor radiografice ale pacienţilor cu coronavirus. O astfel de analiză îi ajută pe medici să ştie de cât oxigen va avea nevoie pacientul în orele următoare, în astfel de determinări fiind utilizată inclusiv inteligența artificială.

”Utilizăm inteligenţa artificială pentru a prezice, bazându-ne pe imagini X-Ray, cantitatea de oxigen de care are nevoie un pacient în următoarele 24 de ore. Dacă are nevoie de mai mult de 6 litri, atunci trebuie trimis în unitatea de terapie intensivă şi trebuie să fie pus pe ventilaţie mecanică. Dacă nu, i se dă o cască cu oxigen. Practic, developăm un instrument software ca să-i ajutăm pe cei din unitatea de terapie intensivă să ştie cantitatea de oxigen şi numărul de ventilatoare mecanice pe care le vor utiliza în următoarele 24 de ore”, a declarat tânăra pentru Adevărul.ro.

De asemenea, în paralel cu sprijinirea medicilor americani, Teodora Szasz organizează și workshop-uri online prin care îi ajută și pe alţi analişti să interpreteze datele legate de numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus, numărul deceselor şi multe altele.

Tânăra este de părere că noul coronavirus este un virus care se răspândeşte foarte repede şi nu iartă pe nimeni.

Sursa: Adevărul.ro

0 notes
132 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *