Tânără din Moldova depistată cu ședere ilegală în Bistrița-Năsăud

 -  -  1017


Poliţiştii de imigrări din Bistriţa-Năsăud au depistat o femeie de 32 de ani, din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de şedere. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă şi obligată, prin decizie de returnare, să părăsească ţara în 15 zile.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud au desfăşurat o acţiune cu forţe proprii, pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, o femeie de 32 de ani, din Republica Moldova. Tânăra a intrat legal în România în cursul anului 2018, în baza convenţiilor internaţionale, însă, la expirarea dreptului de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării noastre” se arată într-un comunicat al Biroului pentru Imigrări Bistrița-Năsăud.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele ei o decizie de returnare prin care este obligată să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile. Totodată, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

”Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud, comunicând la tel./fax 0263203124 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro” mai completează reprezentanții Biroului pentru Imigrări Bistrița-Năsăud., în comunicatul remis presei

0 notes
142 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *