Tânăra pentru care un bărbat a folosit o armă împotriva personalului medical era internată la Psihiatrie din cauza unei tentative de suicid

 -  -  1024


Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuniuni, după ce a încercat să scoată cu forța o pacientă din secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița. În plus, acesta a folosit și o armă împotriva personalului medical care a vrut să îl împiedice.

Incidentul a avut loc duminică, 5 august, iar tânăra în vârstă de 22 de ani din Nepos a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița sâmbătă, 4 august, în urma unei tentative de suicid. După evaluare și tratament de specialitate, aceasta a fost internată la Secția Psihiatrie de pe strada Someșului din Bistrița.

”Duminică, 5 august, în jurul orei 17.00, în timpul programului de vizită al unității, pacienta a fost vizitată de concubinul său, cu care a stat de vorbă pe o bancă, în curtea complexului spitalicesc, timp de aproximativ 40 minute. Conducându-l la ieșire spre poartă, pacienta a fost bruscată de concubinul său, care a intenționat să o scoată cu forța din instituție. Scena a fost surprinsă de paznicul de serviciu (44 ani), care, alertând un coleg (infirmier), a ripostat, încercând să îl oprească pe bărbat, însă a fost pălmuit. Pacienta a fost urcată într-o mașină care era parcată în fața instituției, moment în care paznicul și-a notat numerele de înmatriculare ale autovehiculului. Observându-l, concubinul pacientei a coborât din mașină, a scos un pistol cu gaz și a tras în direcția feței paznicului, părăsind apoi zona” a descris evenimentul purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari.

Incidentul a fost comunicat de îndată medicului de gardă, care a sesizat Poliția, ancheta fiind în desfășurare.

La cerera sa și a părinților, pacienta de 22 de ani a fost externată din Secția Psihiatrie, sub semnătură, pe propria răspundere.

Medicii legiști au stabilit că paznicul necesită între două și trei zile de îngrijiri medicale, fiind în stare stabilă, în afara oricărui pericol.

În ceea ce îl privește pe bărbatul care a vrut să o scoată pe tânără cu forța, acesta are 44 de ani, este din Beclean și acum este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept și tulburarea liniștii și ordinii publice

0 notes
149 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *