Eveniment

Tată și fiică, reţinuţi de poliţişti pentru uciderea unui câine

 -  - 


Două persoane din localitatea Pinticu au fost reținute pentru 24 de ore de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud, acestea fiind cercetate pentru uciderea unui animal. 

”Ieri, 26 septembrie, în baza probatoriului administrat într-o cauză penală aflată în instrumentarea poliţiştilor Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 53 de ani şi a unei femei de 30 de ani, ambii din Pinticu. Cei doi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 205 din 2004, privind protecţia animalelor. Din investigaţiile efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, la data de 18 septembrie, o femeie de 30 de ani, împreună cu tatăl acesteia, un bărbat de 53 de ani, ambii din Pinticu, ar fi lovit un câine care ulterior a decedat. La scurt timp, deţinătorul legal al acestuia a solicitat, prin 112, sprijinul poliţiştilor”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cele două persoane bănuite de comitere infracţiunii se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud și urmează să fie prezentate magistraţilor cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa.

Oamenii legii atrag atenția că noile prevederi legale privind protecţia animalelor stabilesc sancţiuni mai aspre pentru cei care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora.

”Se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale şi zoofilia”, avertizează Poliția.

216 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.