Taxele pentru eliberarea şi schimbarea paşapoartelor, a permiselor auto sau a certificatelor de înmatriculare se vor putea achia și online, prin intermediul platformei Ghișeul.ro

 -  -  944În sedinţa Guvernului României de ieri, 14 august, a fost adoptată o Hotărâre care prevede suplimentarea categoriilor de servicii a căror în cazul cărora plata poate fi realizată prin platforma online Ghiseul.ro, administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Astfel, prin ghiseul virtual se vor putea realiza toate tipurile de plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum si toate tipurile de plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu.

“Prin Hotărârea aprobată astăzi, Guvernul României face încă un pas important în direcţia digitalizării sectorului public. Această Hotărâre contribuie la îmbunătăţirea interacţiunii fiecărui cetăţean cu statul si facilitează accesul la plata tuturor serviciilor comunitare de interes public. Prin această modificare legislativă, Ghiseul.ro devine un instrument si mai eficient pentru beneficiarii serviciilor publice, care de acum vor putea achita online contravaloarea unor servicii comunitare precum transportul în comun, salubritatea, energia termică, apa sau canalizarea. De asemenea, ulterior modificării actelor normative specifice, vor putea fi achitate inclusiv plăţi aflate în strânsă legătură cu prestarea unor servicii publice, precum contravaloarea pasapoartelor, a certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii si a permiselor de conducere. Toate serviciile din sectorul public vor putea fi integrate în platforma de plăţi online Ghiseul.ro. Vom aduce astfel serviciile publice mai aproape de cetăţeni“, a declarat Octavian Oprea, vicepresedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Autoritatea pentru Digitalizarea României este structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului si în coordonarea prim-ministrului, având rolul de a realiza si coordona implementarea strategiilor si a politicilor publice în domeniul transformării digitale si societăţii informaţionale. ADR a fost înfiinţată prin Hotărârea de Guvern nr. 89/2020.

0 notes
69 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *