Te-ai gândit vreodată cum e să dormi pe munte? Poţi afla înscriindu-te în proiectul de educație montană “Școala de Mers pe Munte”

 -  -  1285


A merge pe munte poate fi o pasiune, un sport, o activitate recreativă – dar oricare dintre acestea presupune o serie de cunoştinţe referitoare la tehnici, echipament, orientare în teren şi în primul rând atitudine responsabilă faţă de munte. Astfel de cunoştințe se dobândesc de multe ori cu preţul unor greşeli trăite pe propria piele, iar pentru cei norocoşi din experienţele trăite de alţii. Rareori le găsim prezentate în formă didactică şi practică.

Însă, Tăşuleasa Social consideră că astfel de cunoştinţe sunt extrem de utile, motiv pentru care continuă lecţia de dragoste faţă de natură și în 2018, prin proiectul de educație montană “Școala de Mers pe Munte” ediţia cu numărul 4!

Anul acesta vom selecta încă 200 de persoane (împărțite în 8 grupe) și le vom instrui în tainele mersului pe munte” spun reprezentanţii Tăşuleasa Social.

Școala de Mers pe Munte este un proiect destinat persoanelor adulte din România și Republica Moldova, în cadrul căruia se prezintă cunoştinţe teoretice și practice în mod structurat. Proiectul contribuie, în acest fel, la valorificarea potenţialului turistic al zonei: Munţii Călimani îi întâmpinã pe turişti cu locuri şi peisaje spectaculoase, cu un parc naţional, o amplă reţea de trasee turistice şi localnici primitori.

Până pe data de 3 iunie se fac înscrieri pentru cei care doresc să participe, urmând ca între 4 şi 5 iunie să se facă selecţia.

“Şcoala de mers pe munte” se va desfăşura în perioada 14 iulie – 1 august.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina oficială de internet a Asociaţiei Tăsuleasca Social.

Sursa: Tăşuleasa Social

0 notes
10 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.