Tehnica de tăiere la pomii fructiferi, predată pomicultorilor amatori la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Bistriţa

La Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Bistriţa s-a încheiat cursul de inițiere în tehnica de tăiere a pomilor fructiferi. 

La curs au participat pomicultori amatori, care au avut ocazia să descopere informații utile și secrete despre cum că realizeze tăieri la măr, prun și cireș.

”Odată cu venirea primăverii, pe 1 martie 2023, la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Bistriţa a avut loc cursul de iniţiere în tehnica tăierilor la speciile pomicole măr, prun şi cireş. Sub coordonarea doamnei drd. ing. Chiorean Anca Maria, cercetător în cadrul Laboratorului de Tehnologii Pomicole, asistată de tehnician Haja Florin, pomicultorii amatori participanţi au descoperit aspecte importante ale tehnicilor de tăiere a pomilor fructiferi”, a transmis Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Bistriţa.