TeraPlast Bistriţa vrea să disponibilizeze circa 8,9% din forţa de muncă

 -  -  21366Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai mari producători români de materiale pentru construcții și instalații, analizează posibilitatea disponibilizării a circa 8,9% din angajatii companiei, începând din luna mai 2020, ca urmare a evolutiei negative a business-ului în contextul pandemiei de coronavirus.

Într-un comunicat adresat Bursei de Valori București, compania precizeazcă că, în urma unei ședințe online a Consiliului de Administrație al TeraPlast, management-ul Grupului a luat decizia de a efectua schimbări în structura de personal la nivelul companiei TeraPlast, începând cu luna mai 2020.

Evoluția răspândirii pandemiei Covid-19 a determinat nevoia întocmirii, de către Comisia de Analiză a Grupului, a unui set de planuri de acțiune în baza a 10 scenarii care presupun reducerea graduală a costurilor în funcție de evoluția crizei sanitare. Obiectivele acestor scenarii sunt continuitatea afacerilor și alinierea costurilor la volumele de business. În T1 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 208,9 milioane de lei, în linie cu nivelul bugetat și în creștere cu 20% față de T1 din 2019. Creșterile au fost susținute în principal de performanțele înregistrate de TeraPlast și TeraSteel Serbia. În aceeași perioadă, Wetterbest și TeraGlass au înregistrat costuri adiționale ridicate, cauzate de aducerea în parametri funcționali a investițiilor din 2019 și de dimensionarea structurii de personal atât în vederea alinierii la necesarul noilor capacități de producție, cât și pentru susținerea creșterilor bugetate pentru 2020. Ambele companii au implementat măsuri de reducere temporară a costurilor cu personalul (program de muncă redus, șomaj tehnic) odată cu criza generată de răspândirea Covid-19. În urma evoluției cererii din luna aprilie și a evaluării perspectivelor de evoluție a acesteia în următoarea perioadă, Comisia de Analiză a înaintat un nou set de măsuri pentru alinierea costurilor cu personalul la noile volume de business. Acestea includ și analiza unui plan de disponibilizări în cadrul companiei TeraPlast, care vizează circa 8,9% din forța de muncă totală”, se arată în comunicatul adresat Bursei de Valori București.

Potrivit directorului general al Grupului TeraPlast, Alexandru Stânean, măsurile de reducere a costurilor vizează toate zonele de activitate, inclusiv cele cu personalul.

”Din păcate, aceasta înseamnă inclusiv analizarea și implementarea unui plan de disponibilizări. Doar acționând proactiv la toate nivelurile putem răspunde presiunii economice actuale și asigurăm sustenabilitatea în ceea ce privește businessul. Măsurile pe care le luam se fac cu respectarea prevederilor legale, în urma consultărilor cu Sindicatul. Angajamentul față de comunitate și acționarii noștri este de a gestiona optim atât creșterea și dezvoltarea afacerilor, cât și crizele, pentru a maximiza valoarea companiei și aportul adus comunității pe termen lung. Trebuie să ieșim din criza actuală întăriți și cu o situație economică care să ne permită să recuperăm în viitor locurile de muncă disponibilizate acum”, a declarat Stânean.

Management-ul Grupului TeraPlast va începe consultările cu sindicatul pe tema planului de disponibilizări și, totodată, va notifica Inspectoratul Teritorial de Muncă și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, în acord cu decizia Consiliului de Administrație de aprobare a demarării acestor proceduri, din data de 11 mai 2020.

Reprezentanții Grupului vor reveni cu decizia finală pe această temă.

2 notes
491 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net