TeraPlast nu va mai aplica planul de disponibilizări care viza 8,9% din forța de muncă a companiei

 -  -  1148TeraPlast nu va mai aplica planul de disponibilizări care viza 8,9% din forța de muncă a companiei, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București.

TeraPlast anunță că a finalizat procesul de consultări cu Sindicatul companiei și în urma ședinței Consiliul de Administrație TeraPlast din 28 mai 2020 s-a luat o decizie finală pe tema planului de disponibilizări anunțat în 11 mai 2020.

Asfel, ca urmare a finalizării consultărilor și a analizelor interne, precum și datorită evoluției recente a cererii, TeraPlast a decis că nu va mai aplica planul de disponibilizări care viza 8,9% din forța de muncă a companiei.

„Perioada prin care mediul de afaceri trece este caracterizată de un grad ridicat de incertitudine și nu se poate compara cu nimic din ce a fost până acum. Provocarea majoră este capacitatea de adaptare și de a răspunde optim nevoilor companiilor Grupului, ale angajaților, partenerilor și acționarilor noștri. Măsurile implementate până acum au adus rezultate, iar evoluția recentă a afacerilor ne-a ajutat să reducem semnificativ impactul asupra locurilor de muncă. Estimăm că rezultatele primului semestru vor fi cu 15% peste cele înregistrate în primul semestru din 2019, cu o profitabilitate îmbunătățită. Suntem un grup solid, iar viteza de reacție împreună cu experiența contribuie la minimizarea impactului crizei asupra business-ului și mai ales asupra colegilor noștri”, a declarat Alexandru Stânean, director general al Grupului TeraPlast.

Recent, Grupul TeraPlast a anuntat estimări pentru primele șase luni ale anului 2020. Astfel, grupul estimează afaceri de peste 470 milioane de lei în primul semestru, cu 15% mai mult decât în primul semestru din 2019. ”Principalele surse de creștere pentru rezultatele estimate sunt reprezentate de fabrica TeraSteel Serbia și evolutia pozitivă a lucrărilor de infrastructură pentru linia de business Instalații, a TeraPlast”, se mai arată în comunicatul TeraPlast.

Estimările anunțate de către Grup au caracter estimativ și pot suferi modificări în raportul financiar semestrial care va fi publicat, conform calendarului financiar, în 27 iulie 2020.

0 notes
273 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net