Termenul pentru finalizarea locuințelor ANL destinate specialiștilor în sănătate, depășit. Când ar putea fi date în folosință apartamentele?

 -  -  4381


Primele locuințe de tip ANL destinate medicilor și construite pe strada Prundului din municipiul Bistrița vor fi date în folosință abia în primăvara acestui an, afirmă președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. Deși administrația județeană avea speranțe că apartamentele ar fi putut fi finalizate încă din toamna anului trecut, acest lucru care nu s-a întâmplat. În plus, a fost depășit și termenul limită dat inițial de constructor, care a fost 11 ianuarie 2019.

Într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a afirmat că termenul pentru ca acestea să fie date în folosință este luna aprilie a acestui an.

Din motive independente de mine, ANL, constructori și altele, s-a prelungit inaugurarea celor 24 de locuințe pentru tinerii specialiști din sistemul de sănătate. Ultimele informații pe care le-am primit este luna aprilie a anului 2019 și dacă va fi nevoie, în continuare vom face eforturile necesare și din acest punct de vedere” a precizat Emil Radu Moldovan.

Reamintim că anii trecuți, instituția a făcut demersurile necesare către ANL și a transmis în folosință, cu titlu gratuit, terenul pe care se construiește un bloc cu 24 de apartamente.

Lucrările la acest bloc au fost demarate în toamna anului 2017, fiind executate de firma bistrițeană Record SRL, valoarea contractului fiind de aproximativ 3 milioane lei cu TVA, 650.000 euro. În prezent, acestea se află în stadiu final de execuție.

De asemenea, în anul 2018, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat și lista de prioritate privind repartizarea unei locuințe ANL tinerilor specialiști în sănătate care își desfășoară activitatea în unitățile medicale din județul Bistrița-Năsăud. 20 de cadre medicale figurează pe lista aprobată de administrația județeană:

Tot pe strada Prundului se preconizează că se va mai ridica un bloc cu încă 24 de apartamente.

4 bookmark
0 notes
106 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.