Testarea COVID-19 în laboratorul Direcției de Sănătate Publică, suspendată

 -  -  1981


Laboratorul de testare COVID-19 din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud nu este funcțional în acest moment, activitatea urmând să fie reluată în scurt timp.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, laboratorul nu funcționează din două motive.

”Nu am putut lucra o săptămână pentru că s-au făcut niște lucrări, au avut niște reparații cei de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Deși inițial a fost vorba doar de două zile, lucrările s-au întins pe o perioadă de o săptămână. Acum așteptăm să vină kiturile. Licitația este pe ultima sută de metri. Pentru că nu mai este stare de urgență, durează mult mai mult procedura de licitație publică. O să reluăm activitatea în cel mai scurt timp”, a declarat dr. Anca Andrițoiu.

Sursa citată precizează că toate testele care ar fi trebui să fie efectuate în acest laborator au fost trimise pentru a fi prelucrate fie la laboratoare din județul Cluj, fie la laboratorul din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Dată fiind această situație, managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, a afirmat că a crescut numărul testelor efectuate în Laboratorul de biologie moleculară RT-PCR al spitalului.

”Capacitatea noastră de testare este în momentul de față destul de mare. (…) Asta și pentru că în această perioadă suntem singurul laborator din județ care testăm și de aceea numărul testelor este mai mare, pentru că facem și testările din afara spitalului”, a declarat Gabriel Lazany.

Doar la data de 23 iunie, în Laboratorul de biologie moleculară RT-PCR al SJU Bistrița s-au efectuat mai bine de 200 de teste.

1 notes
106 views
bookmark icon

One thought on “Testarea COVID-19 în laboratorul Direcției de Sănătate Publică, suspendată

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *