Tineri depistați pe timpul nopții la Colibița, sancționați de jandarmi

 -  -  1996


Jandarmii montani din Colibița au aplicat mai multe sancțiuni unor tineri pe care i-au depistat în timp ce încălcau prevederile legale referitoare la restricționarea circulației persoanelor pe timpul nopții. Deși ar fi trebuit să stea la casele lor, tinerii au fost depistați la plimbare prin stațiunea Colibița.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, în noaptea de vineri spre sâmbătă, jandarmii montani din Colibița, aflați în acțiune de patrulare pe raza stațiunii, au întâlnit mai multe grupuri de tineri care nu aveau domiciliul în zonă, dar care au ieșit la plimbare, ignorând astfel prevederile legale în vigoare.

Pe parcursul nopții, jandarmii au depistat un grup de tineri din Salva. Aceștia au ținut să admire lacul Colibița chiar dacă acesta era învăluit de o ceață densă. Alte persoane din Prundu Bârgăului și Bistrița care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00, au fost depistate de către jandarmii montani la Colibița în această noapte. Au fost aplicate în total 12 sancțiuni în valoare totală de 2.700 de lei, dintre care 4 amenzi în valoare de 2.500 de lei – pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, respectiv o amendă de 200 de lei și 7 avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, pentru săvârșirea de gesturi obscene și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Cei surprinși de oamenii legii fără declarație, au afirmat că nu cunoșteau această prevedere legală”
, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

Jandarmeria informează că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este permisă circulația persoanelor în intervalul 23:00 – 05:00 doar pentru anumite motive, sancțiunile prevăzute de lege fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Pentru justificarea motivului deplasării în interes profesional, la cererea personalului autorităților abilitate, persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte o declarație pe proprie răspundere, completată în prealabil pentru fiecare persoană.

1 notes
121 views
bookmark icon

One thought on “Tineri depistați pe timpul nopții la Colibița, sancționați de jandarmi

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *