Eveniment

Tineri din județul Galați, care ar fi comis mai multe furturi în Bistrița, cercetați de polițiști

 -  - 


Două femei și un bărbat din județul Galați, care sunt bănuiți că ar fi comis mai multe furturi în municipiul Bistrița, cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 17.000 de lei, au fost prinși de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Bistrița și acum sunt cercetați.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în cursul lunii octombrie 2020, cei trei, cu vârste cuprinse între 27 și 31 de ani, sub pretextul că oferă ajutoare, sume de bani, cupoane de reducere ori produse de curățenie unor persoane vârstnice, ar fi pătruns astfel în locuința a trei persoane din Bistrița, de unde ar fi sustras mai multe sume de bani. Prejudiciul total a fost de 7.500 de lei și 1.950 de euro, fiind recuperat integral pe parcursul cercetărilor și restituit persoanelor păgubite”, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Polițiștii care instrumentează astfel de cazuri recomandă cetățenilor să nu păstreze în casă sume importante de bani şi să nu facă publice valorile pe care le deţin.

Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, evitaţi-le! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă. De asemenea, solicitați să vi se prezinte şi verificaţi cu atenţie legitimaţia persoanelor care îşi declină calităţi oficiale; reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte. Când vă aflaţi în locuinţă, ţineţi permanent uşa închisă cu cheia deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol genţi sau obiecte de îmbrăcăminte. Totodată, în cazul în care doriţi să angajaţi zilieri sau îngrijitori, verificaţi înainte identitatea acestora”, recomandă Poliția.

19 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.