Tinerii geniali vs. PSD! Ce replică inteligentă “anti- amnistie și grațiere” a conceput Cristian Bodnar într-o sală full de PSD-iști! Tânărul e cel mai bun din LUME, a câștigat Premiul Nobel Junior la Informatică și a înfruntat “sistemul” la EL acasă!

 -  -  83355Cristian Bodnar e unul din tinerii geniali ai României, specialist în inteligență artificială. Consiliul Județean i-a acordat titlul de cetățean de onoare al județului, conferit într-o Gală de Excelență inventată de șeful PSD: Emil Radu Moldovan! 

FĂRĂ amnistie și grațiere! 

În discursul său, Cristian Bodnar a vorbit despre dragostea de țară și despre emoția care-l cuprinde, de fiecare dată când se întoarce acasă și a făcut o paralelă între un personaj malefic, personaj care a fost condamnat la moarte pentru că … NU avea sentimente. Este vorba de Meursault din romanul “Străinul” de Albert Camus, personaj care NU a plâns la înmormântarea mamei sale.

Tânărul câștigător al Premiului Nobel junior a spus că îi pare rău că România se află pe o pantă descendentă și se îndepărtează de valorile Europene prin Ordonanțele pregătite pentru amnistie și grațiere, ultimele manevre de control al justiției.

Într-o salăfull de PSD-iști, Cristian Bodnariu a amintit despre AMNISTIE și GRAȚIERE, proiecte concepute de parlamentarii PSD aflați la putere. În opinia lui Bodnariu, astfel de manevre întorc România în trecut și îndepărtează țara de valorile europene!

Titlul de cetățean de onoare al județului a fost inventat de administrația Radu Moldovan în 2014, iar în ultimii ani, o serie de personaje cu notorietate au luat acest premiu.

Discursul lui Cristian Bodnar, tânărul genial al României care a înfruntat sistemul!  Bodnar NU vrea AMNISTIE și GRAȚIERE!

Cristian Bodnariu: “NU pot însă să NU constat cu o oarecare tristețe că și România se întoarce ușor în timp, NU doar eu. Și mă refer la o ușoară îndepărtare de la valorile europene la care eu țin foarte mult. La o slăbire a independenței justiției. Acum avem această discuție legată de AMNISTIE și GRAȚIERE… Una din cărțile mele preferate este: Străinul, de Albert Camus. În această carte, personajul principal, Meursault ucide un om cu care avusese o altercație: el este condamnat la moarte, acest Meursault dar NU pentru faptul că a ucis un om, ci pentru că NU a plâns la înmormântarea mamei sale.. Ba mai mult a fumat o țigară lângă mormântul ei. Și-atunci oamenii au spus că este un criminal și nu are pic de sensibilitate și este, prin urmare condamnat la moarte.

Și cred că valorile au acest defect: NU joacă jocul societății… valorile refuză mersul lucrurilor, încearcă să schimbe ceva, să îmbunătățească… și de multe ori când încearcă să facă asta au aceeași soartă ca a lui Meursault.. desigur nu au aceleași motive: Meursault era un nihilist, refuza orice valoare! Pe când valorile fac asta tocmai prin faptul că au un sistem de valori în ele iubesc locul de unde au venit, iubesc comunitatea și încearcă să o schimbe. Deci este tocmai o cauză diferită. Dar efectul este același: de multe ori valorile au aceeași soartă ca și Meursault și sunt înstrăinate. La propriu! Pentru că NU pot excela fără o justiție puternică și independentă. Cred că acest titlu este…o obligație pentru cei care îl primesc și pentru cei care-l acordă: să încercăm să schimbăm mersul lucrurilor, să punem umărul și să creăm o societate așa cum ne-o dorim fiecare! Vă mulțumesc foarte mult încă odată!” – a spus Cristian Bodnar, iar sala a aplaudat cu reticență, doarece era ful de PSD-iști numiți la conducerea instituțiilor, pe comandă de partid!

Cum l-a pândit șeful PSD, cel care i-a dat premiu, dar NU se aștepta să fie înfruntat-direct de un tânăr valoros!

Șeful PSD, Radu Moldovan a înghițit gălușca și după discursul furibund, l-a pândit să-i dea o replică. Șeful filialei PSD a dat ca exemplu asistenții maternali pe care i-a premiat, spunând că Româia are și astfel de oameni speciali… NU numai politicieni interesați de amnistie și grațiere…

Radu Moldovan, președinte de filială PSD: – Felicitări… eu sunt de acord cu tot ce ai spus. În plus de asta, fiind un tânăr de valoare, eu te aștept în politică! Aici să știi că se schimbă lucrurile. Dar politica are nevoie de oameni de valoare și de valori care să schimbe lucrurile așa cum își dorește majoritatea! Așa că ești bine-venit , chiar de acolo de la Londra… în zona politică pe care o simpatizezi sau care ți-o dorești pentru că politica are nevoie de oameni ca voi, care să construiască viitorul! Ăștia ca mine, ca prefectul, ca vicepreședinții suntem la vale….”

Sala a aplaudat la replica șefului PSD, iar atmosfera s-a detensionat! Oricum, la final, Bodnar a fost felicitat cu discreție de o parte din cei prezenți… în ti ce PSD-iștii au evitat să se afle prin preajma celui care a înfruntat sistemul!

Operațiunea de acordare de diplome inutile continuă la nivelul Consiliului Județean și la final de an, cetățenii de onoare ai județului primesc diplome și aplauze. Candidații pentru acest titlu sunt desemnați pe criterii relative: acei cetățeni care, prin activitatea desfăşurată, şi-au adus o contribuţie deosebită la promovarea prestigiului judeţului Bistriţa-Năsăud în plan naţional şi internaţional. – conform HCJ nr. 143/2013. Printre ei se afă și oameni valoroși, care primesc această distincție “la pachet” cu unele personaje care NU au făcut mare-lucru… dar au prins nominalizarea.

În 2018, Cristian Bodnar a câştigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică și e cel mai bun din LUME!

Cristian Bodnar – specialist în IT, cercetare la Universitate Cambridge . De curând a primit un premiu internațional și a fost promovat de presa locală și adăugat la lista cetățenilor de onoare ai județului.

Cristian Bodnar are 21 de ani şi s-a născut în Bistriţa, apoi a plecat să studieze la Universitatea Manchester din Marea Britanie unde a studiat informatică!

 Premiul Nobel Junior este cea mai importantă distincţie pentru mediul academic, acoperind mai multe domenii, printre care artă, ştiinţă exacte şi ştiinţe umane.La competiţie au participat peste 5.000 de persoane, în cadrul a 25 de categorii.

8 bookmark
3 notes
80 views
bookmark icon

3 thoughts on “Tinerii geniali vs. PSD! Ce replică inteligentă “anti- amnistie și grațiere” a conceput Cristian Bodnar într-o sală full de PSD-iști! Tânărul e cel mai bun din LUME, a câștigat Premiul Nobel Junior la Informatică și a înfruntat “sistemul” la EL acasă!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.