Ultimele noutati

VIDEO: Tinerii ortodocși în procesiune pe străzile Bistriței, alături de Mitropolitul Andrei!

La întâlnirea Tinerilor Ortodocși participă peste 1.000 de persoane din întrega Mitropolie și pentru prima dată, Bistrița este gazda unui eveniment de asemenea amploare care se desfășoară timp de 2 zile. Sâmbătă dimineața a avut loc deschiderea acestui eveniment, după care tinerii au participat la conferința susținută la Sala Polivalentă de părintele Nicula, iar seara a avut loc un marș pe străzile Bistriței.

“Procesiunea Bucuriei” s-a desfășurat pe traseul: Biserica Sfânta Ana – Independenței – Republicii – Biserica de la Coroana.

Alături de credincioși au fost prezenți și liderii politici ai momentului: președintele Consiliului Județean Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenț, deputatul Daniel Suciu, vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Puica. Pe tot traseul, tinerii au cântat imnuri ortodoxe, iar intrarea mulțimii în Piața Centrală a avut loc pe versurile imnului național, “Deșteaptă-te Române!”

i3

i6

 

 

 

 

 

i7

i9

 

 

 

 

 

Pe scena amanejată în fața Protopopiatului s-a oficiat Slujba de Vecernie, iar tinerii din întreaga Mitropolie au participat la rugăciunile de mulțumire. Cuvântul de învățătură a fost ținut de PS Iustin Sigheteanul,  Episcop al Maramureșului și Sătmarului care le-a vorbit celor prezenți despre Pilda Tânărului Bogat.

i12

i10

 

 

 

 

 

y1

i31

 

 

 

 

 

 

Duminică, soborul de preoți va oficia Sfânta Liturghie la Biserica “de la Coroana”, iar între orele 15 – 17 vor avea loc mai multe concerte care vor încheia seria de evenimente. Vor cânta la Sala Polivalentă: trupa Big City, Grupul Valeria Peter Predescu, Florin Săsărman și Ducu Bertzi.

 

 

CLICK pentru mai multe fotografii
Caricatură

Ziar de Bistrita