FOTO: arhivă

”Toamna bistrițeană”, în zilele de 24 și 25 septembrie, în Complexul Heidenfeld din Viișoara

După doi ani de pauză pandemică, în zile de 24 și 25 septembrie,  Complexul Heidenfeld din Viișoara va găzdui o nouă ediție a evenimentului ”Toamna bistrițeană”. Vor fi oferite spre vânzare produse agroalimentare, va fi organizat un perimetru destinat alimentației publice și pe scenă vor evolua soliști de muzică populară.

Reamintim bistrițenilor că în acest weekend are loc ‘Toamna Bistrițeană’, în Heidenfeld, la Viișoara. Din ceea ce am văzut noi pe starea vremii, va fi vreme bună. După doi ani de pauză pandemică, vom sărbători Ziua Recoltei într-un cadru deja consacrat. Vor fi standuri la care vor fi expuse și comercializate bucatele toamnei, vom avea și perimetre destinate alimentației publice, vom premia participanții la expoziție cu premii pe mai multe secțiuni – produse legumicole, fructe și produse apicole. Pe scena amenajată în Heidenfeld, vor evolua soliști de muzică populară precum: Alexandru Brădățean, Oana Pintea Bozga, Alexandru Pop, Iulia Bucur Roman, Marius Ciprian Pop și, cap de afiș, renumita interpretă Sava Negrean Brudașcu. De asemenea, vom avea și 9 ansambluri folclorice”, a declarat primarul Ioan Turc.

Ansamblurile care vor evolua la Bistrița sunt: „Cununa de pe Someș”, „Balada” și „Cununița” din Bistrița, “Spice mureșene” din Târgu Mureș, „Cetina” din Lunca Ilvei, “Florile Ceahlăului” din Piatra Neamț, „Păunița” din Sângeorz-Băi, “Tulnicul” din Baia Mare„ “Mugurelul” din Cluj-Napoca, dar și un grup vocal de juniori – “La fântâna satului” din Șieu-Măgheruș.

Programul artistic va începe sâmbătă, 24 septembrie, la ora 11.30, până spre seară, iar ultima reprezentație va fi duminică, după ora 17.00.

”Îi așteptăm pe toți cei care doresc să se bucure de un spectacol folcloric de ținută, la un târg al Bistriței îmbelșugat și plin de bună dispoziție!”, a completat edilul Bistriței.

În cele două zile, Piața Agroalimentară ”Decebal” și piața en-gros de pe strada Tărpiului vor fi închise pentru efectuarea lucrărilor de salubrizare și igienizare.