Toate cadrele medicale din Bistrița-Năsăud vor fi testate pentru COVID-19

 -  -  940


Toate cadrele medicale din județul Bistrița-Năsăud vor fi testate pentru COVID-19, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

”Toate cadrele medicale din județ vor fi testate de COVID-19, în paralel cu testarea persoanelor simptomatice. Astfel, am suplimentat testele cu încă 2.350 și în funcție de ‘Programul de testare Covid-19’, stabilit de Comitetul Director al Spitalului Județean de Urgență, începem și acest lucru important. Trebuie să avem grijă de eroii zilelor noastre, pentru ca ei să poată să aibă grijă de noi!”, a precizat președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

În laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, primele teste pe echipamentul Real-Time PCR pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus au fost făcute miercuri, 8 aprilie. Echipa medicală care a făcut posibilă testarea COVID-19 a fost formată din dr. Postumia Murany, chimist Alina Călăuz, dr. rez. Andrei Rai, as. Loredana Deac.

0 notes
65 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *