Toate categoriile de contribuabili pot conecta, de miercuri, aparatele de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF

 -  -  950


Ministerul Finanțelor Publice anunță că, la data de 31 martie, a început procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF – ANAF.

De astăzi, toţi contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al MF – ANAF. Este un pas important atât în ceea ce priveşte digitalizarea administraţiei fiscale şi creşterea gradului de colectare, cât şi pentru uşurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiţi să depună lunar anumite declaraţii. Calendarul de implementare a fost realizat în consultare cu asociaţiile tehnicienilor de service, astfel încât toţi contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fără a exista sancţiuni în următoarele 3 luni. Încurajez toţi contribuabilii să se înscrie în SPV (Spaţiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare“, a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Operatorii economici care deţin aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone deservite de reţele de comunicaţii au obligaţia să întreprindă demersurile necesare pentru conectarea acestora la sistemul informatic al MF-ANAF.

Termenele limită de conectare pentru aparatele de marcat electronice fiscale sunt:
– 30.06.2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deţinute de operatorii economici încadraţi în categoria marilor contribuabili;
– 30.11.2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deţinute de operatorii economici încadraţi în categoria contribuabililor mici şi mijlocii.

Toate categoriile de contribuabili se pot conecta începând cu 31.03.2021.

Obţinerea profilului de către distribuitorii autorizaţi şi unităţile acreditate de service în vederea conectării aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic MF-ANAF se poate face prin intermediul contului creat în sistemul Spaţiu Privat Virtual de către aceştia. Distribuitorii autorizaţi şi unităţile acreditate de service pot descărca în bloc până la 1.000 de profiluri de conectare.

Detalii suplimentare pot fi obținute prin consultarea “Ghidului cu privire la conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, prin Formularul Unic de Contact, telefonic, apelând Call Center-ul de asistență al ANAF, la nr. 031.403.91.60 sau la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul unităților fiscale teritoriale.

0 notes
75 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *