Toate stațiile de autobuz din Bistrița vor fi schimbate în acest an

 -  - 


Stațiile de autobuz din municipiul Bistrița vor fi schimbate anul acesta, în așa fel încât să asigure mai mult confort călătorilor, spune primarul Ioan Turc. 

”Toate stațiile de autobuz din Bistrița vor fi schimbate în acest an. M-am implicat personal pentru ca modelul de stație să fie unul pe placul bistrițenilor. Deci nicio stație dintre cele pe care dumneavoastră le vedeți astăzi în oraș nu o veți mai vedea la finalul anului. Vor fi, insist, stații moderne, atât din punct de vedere al aspectului, cât și din punct de vedere funcțional. Vor fi stații cu afișaj electronic. Călătorii vor putea vizualiza în cât timp ajunge o anumită linie de autobuz. Practic se vor putea bucura de tot confortul”, a declarat primarul Ioan Turc, într-o emisiune de la Radio de Bine, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Mai mult decât atât, primarul a spus că Bistrița va avea și autobuze nou-nouțe.

”Vom avea foarte multe autobuze nou-nouțe. În afară de cele pe care deja le-am achiziționat prin proiectul Linia Verde și care sunt garate până în momentul în care vor intra în exploatare, urmează ca să mai cumpărăm încă 20 de autobuze electrice. Deja am câștigat un proiect european pentru relația dintre Bistrița și Livezile, dar, dincolo de a asigura o mobilitate bună între Bistrița și comuna Livezile, traseul e gândit ca autobuzele electrice pe care urmează să le cumpărăm să acopere cele mai importante zone din oraș. Urmează să cumpărăm alte 30 de autobuze electrice, sub rezerva câștigării a încă două proiecte pentru relația dintre Bistrița și Budacu de Jos și pentru relația dintre Bistrița și Șieu Măgheruș. Atunci când gândești dezvoltarea unui oraș pe termen mediu, este extrem de importantă componenta de mobilitate și este important ca aceasta să fie foarte bună, oamenii să se poată mișca într-un areal generos. Nu trebuie să ne bazăm doar pe Bistrița și mă refer la locuitorii municipiului. Pentru dezvoltarea acestui oraș, noi ne bazăm pe locuitorii zonei limitrofe, ai județului și chiar ai regiunii pentru anumite proiecte. Pe de altă parte este important ca și comunele Livezile, Budacu de Jos și Șieu Măgheruș să se dezvolte. Pentru aceste comune, proiectele pe care le-am demarat de achiziționare de autobuze electrice cu un confort de excepție sunt un lucru foarte bun. Repet, toate stațiile de autobuz vor fi schimbate, iar autobuzele care vor circula vor fi de ultimă generație”, a încheiat Ioan Turc.

Vizualizări 1,821 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.