Tot mai multe persoane sunt depistate în timp ce încalcă interdicția de deplasare pe timpul nopții

 -  -  930

Tot mai multe persoane din Bistrița-Năsăud sunt depistate în timp ce încalcă interdicția de deplasare pe timpul nopții. Numai în noaptea de joi spre vineri, jandarmii au depistat încă zece persoane care nu au respectat aceste restricții. Potrivit forțelor de ordine, cei mai mulți dintre cei care au fost depistați în timp ce încălcau normele legale au spus că nu știau de noile restricții impuse de autorități.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud precizează că dintre cele zece persoane depistate încălcând legislația, două au fost depistate într-o benzinărie în timp ce savurau o cafea.

”Doi bărbați au fost depistați de jandarmi în această noapte într-o stație de carburanți, unde savurau câte o cafea, chiar dacă era trecut de ora 23.00. Când au fost abordați de către oamenii legii, cei doi prieteni au invocat faptul că au ieșit la o cafea, deoarece nu știau că este atât de târziu”, precizează IJJ Bistrița-Năsăud.

Tot azi-noapte, alți doi bărbați au fost depistați de jandarmi la interesecția dintre străzile Cuza-Vodă și Eroilor, în timp ce consumau în spațiul public băuturi alcoolice. Când au fost interpelați de către jandarmi, cei doi au invocat faptul că nu aveau cunoștință despre interdicțiile privind circulația persoanelor după ora 23.00.

De asemenea, și polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală, au aplicat 17 sancțiuni, în valoare de 7.500 de lei, persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în cadrul acțiunilor desfășurate în intervalul orar 23.00-05.00.

IJJ Bistrița-Năsăud reamintește că este permisă circulația persoanelor în intervalul 23:00 – 05:00 doar pentru anumite motive, sancțiunile prevăzute de lege fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Totodată, operatorii economici care nu respectă măsurile privind funcționarea în condiții de legalitate în această perioadă a teraselor pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei.

”Vă recomandăm tuturor să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi. Acțiuni de acest gen se vor desfășura în toate localitățile județului până la încetarea măsurilor restrictive”, atrag atenția jandarmilor.

0 notes
55 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *