Tot mai multe sancțiuni pentru încălcarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Într-o singură zi, polițiștii au dat aproape 50 de amenzi

 -  -  949

Din ce în ce mai multe persoane din Bistrița-Năsăud sunt depistate de polițiști în timp ce încalcă măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Numai în ultimele 24 de ore, pentru încălcarea Legii 55/2020, oamenii legii au aplicat aproape 50 de sancțiuni, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Bistrița-Năsăud. Dintre cele circa 50 de amenzi, trei au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura carantinei sau a izolării la domiciliu și restul unor persoane care nu purtau masca de protecție în spații aglomerate.

Ieri, 19 octombrie, au fost desfăşurate în sistem integrat 6 acţiuni punctuale de verificare în zone aglomerate, zone pietonale, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, au fost verificate peste 1600 de persoane, 134 de operatori economici și 114 autovehicule, dintre care 43 de mijloace de transport în comun.Totodată, în ultimele 24 de ore, pentru abaterile constatate, echipele de control au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.885 de lei. Din totalul acestora, 45 de sancțiuni, în valoare de 19.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020 (3 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea sau carantina, celelalte pentru nepurtarea maștii de protecție)”, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

Potrivit polițiștilor, cu amendă s-au ales și o tânără de 19 ani din Sângeorz-Băi, un bărbat de 32 de ani din Bistrița și un alt bărbat de 36 de ani din Năsăud, care nu au respectat măsura carantinei sau a izolării la domiciliu. Aceștia au fost găsiți de polițiști în alte locații decât cele în care au declarat că vor sta pe perioada măsurii de carantină.

Forțele de ordine avertizează că și în perioada următoare vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Oamenii legii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, conform legislației în vigoare.

0 notes
74 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *