Din Bistrita

Toți angajații școlilor din Bistrița ar putea fi testați GRATUIT pentru COVID-19. Primăria Bistrița vrea să aloce 30.000 de lei!

 -  - 


Consiliul Local Bistrița va dezbate un proiect de hotărâre care prevede alocarea sumei de 300.000 de lei din bugetul local pentru asigurarea testării gratuite a tuturor angajaților din unitățile de învățământ din municipiu.

Potrivit inițiatorului acestui proiect – viceprimarul Cristian Niculae, ar urma să fie testate atât cadrele didactice, cât și ceilalți angajați – personal nondidactic și auxiliar – din toate școlile din Bistrița.

Dacă proiectul va fi adoptat de Consiliul Local Bistrița, atunci testarea personalului din unitățile de învățământ ar urma să se efectueze la începutul lunii septembrie, înainte de debutul noului an școlar.

Primăria Bistrița ar urma să încheie un parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița, testele urmând să fie prelucrate în Laboratorul de biologie moleculară RT-PCR din cadrul unității medicale.

În plus, pentru ca elevii să se întoarcă la școală în condiții de maximă siguranță, administrația locală anunță că va lua și alte măsuri și va solicita efectuarea unor acțiuni de dezinfecție și igienizare în toate unitățile de învățământ.

17 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.