Toți beneficiarii centrului pentru vârstnici de la Maieru vor fi testați COVID-19

 -  -  11143


Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud a efectuat o anchetă epidemiologică la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Zaharia şi Elisabeta” din comuna Maieru, după ce patru persoane – trei beneficiari și o infirmieră – au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19. Autoritățile au decis că îi vor testa și pe ceilalți beneficiari ai centrului.

”S-a efectuat o anchetă epidemiologică și în urma acesteia s-a stabilit că vor fi testați toți beneficiarii centrului, precum și ceilalți angajați considerați contacți direcți ai persoanelor infectate”, a declarat dr. Anca Andrițoiu, directorul DSP Bistrița-Năsăud.

Este vorba despre încă 18 beneficiari ai centrului și încă două persoane considerate contacți direcți ai infirmierei. ”Contacții direcți sunt izolați, la fel și familia infirmierei”, a adăugat dr. Anca Andrițoiu.

Reamintim că acesta este cel de-al doilea centru pentru vârstnici din Bistrița-Năsăud în care au fost confirmate cazuri pozitive de COVID-19, după cel de la Nușeni.

Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Zaharia şi Elisabeta” din comuna Maieru funcționează în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud, sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Centrul funcţionează din anul 2015 ca serviciu social în regim rezidenţial pentru persoane vârstnice, într-o clădire nouă, realizată în baza unui proiect european de către Primăria Maieru.

1 notes
268 views
bookmark icon

One thought on “Toți beneficiarii centrului pentru vârstnici de la Maieru vor fi testați COVID-19

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *