spitalul judetean bistrita

Toți pacienții care vor fi internați la SJU Bistrița vor fi testați COVID-19

Pacienții care urmează să fie internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița vor fi testați pentru COVID-19, a anunțat managerul unității medicale, Gabriel Lazany. Această măsură ar urma să elimine riscul de răspânire a infecțiilor cu noul coronavirus.

Până acum am internat doar urgențele majore. Acum am început să intrăm într-o stare de normalitate, să aducem, pe bază de programare, și pacienții care sunt cronici. Am cerut Serviciului de Epidemiologie să facă o procedură de testare a tuturor pacienților care se internează în Spitalul Județean, pentru că altfel nu putem elimina riscul de a fi pacienți posibil infectați într-un salon cu pacienți neinfectați. Atunci vom face o procedură, vom testa absolut pe toți cei ce se internează, pentru a elimina acest risc”, a declarat Gabriel Lazany, în timpul unei emisiuni a postului local de televiziune AS-TV.

Întrebat dacă testarea va fi gratuită pentru acești pacienți, Lazany a completat: ”testarea va fi gratuită, costul acesteia va fi preluat de către spital”.