Traficul rutier pe drumurile județene din Bistrița-Năsăud va fi monitorizat

 -  -  1038


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a lansat procedura de achiziție publică a serviciilor de monitorizare a traficului rutier pe rețeaua de drumuri județene, valoarea estimată a contractului fiind de 275.000 de lei.

Potrivit caietului de sarcini pregătit de administrația județeană, se dorește inventarierea tuturor vehiculelor care circulă pe șoselele din Bistrița-Năsăud, cu scopul de a determina caracteristicele traficului rutier.

”Înregistrarea circulaţiei se realizează în scopul determinării cât mai exacte a celor mai importante caracteristici ale traficului: intensitatea şi componenţa. Înregistrarea circulaţiei rutiere se efectuează periodic, o dată la cinci ani, şi are ca scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane pe reţeaua de drumuri publice judeţene şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

În vederea înregistrării circulației, pe rețeaua de drumuri județene din Bistrița-Năsăud vor funcționa 38 de posturi de acoperire. Înregistrările se vor efectua manual, în fiecare post de acoperire urmând să existe câte un recenzor.

”Cunoaşterea caracteristicilor traficului pe reţeaua rutieră este absolut necesară pentru fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere şi a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei rutiere şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră, precum şi elaborarea de studii pentru: evaluarea calităţii aerului prin estimarea emisiilor din traficul rutier şi a impactului asupra mediului”, mai arată Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Valoarea estimată a acestui contract este de 275.000 de lei, iar compania care va câștiga licitația va efectua monitorizarea traficului în perioada aprilie – noiembrie 2021. Societățile interesate să participe la licitație pot depune oferte până la data de 22 februarie.

În Bistrița-Năsăud există o rețea de circa 700 de km de drumuri județene.

0 notes
163 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *