Traian Ogâgău îi EXECUTĂ de nu se văd, pe statut! Consilierii locali PNL ce mișcă-n front vor fi schimbați pe bandă rulantă! A-nceput JIHADUL pe Sîngeorz!

 -  -  12806


Traian Ogâgău și-a dizolvat Biroul Politic Local și schimbă din mers pe cine mișcă-n front! Manevra este una mai extinsă și urmărește excluderea din Consiliul Local Sîngeorz-Băi a membrilor care NU execută directivele lui Traian Ogâgău. Inclusiv viceprimarul Virgil Dumitru este vizat de măsurile lui Ogâgău, care a reușit să se impună la nivelul forului județean al PNL.

 

Președintele Ioan Turc a ezitat să se pronunțe referitor la planurile primarului de Sîngeorz-Băi, deși au avut loc discuții de culise între cei doi. Statutar, la ultima întrunire a Biroului Politic Județean, Ogâgău și-a dizolvat Biroul Politic Local și a numit o nouă conducere, care să-i fie fidelă.

 

Traian Ogâgu și-a format BRIGADĂ liberală! Are acum un Birou Politic interimar!

Propunerile lui Traian Ogâgău au trecut de forul județean de partid, iar acum primarul de Sîngeorz- Băi are toate pârghiile pentru EXCLUDEREA consilierilor locali din PNL Sîngeorz-Băi.

Manevra e una simplă: se retrage sprijinul politic și consilierii PNL vor fi înlocuiți, chiar dacă au fost aleși pe lista de partid!

Reporter: – Dacă ne puteți spune ceva referitor la situația de la Sîgeorz Băi . Domnul primar Ogâgău dorește să schimbe întreaga garnitură de consilieri lcoali. A făcut un demers în acest sens?

Turc: – Nu a făcut niciun fel de demers… de la d-voastră aud acest lucru.. primarul Traian Ogâgău, în calitate de președinte al Organizației Locale a solicitat dizolvarea Biroului Politic Sîngeorz Băi și numirea unui birou Politic interimar. Nimic despre consilierii locali!

Reporter: – Prin aceste proceduri, poate retrage sprijinul politic al consilierilor locali, pe statut?

Turc: – Poate, sigur. Tehnic, da, dar nu știu să existe o asemenea intenție. Nu ni s-a comunicat această intenție.

Reporter: – Se pare că aceasta ar fi de fapt miza. urmează înlocuirea consilierilor locali, care nu toți sunt apropiați.

Reporter: – Domnul Traian Ogâgu s-a plâns de mai multe ori de faptul că nu mai colaborează cu consilierii din PNL…

Turc: – Pentru mine Sîngeorzul e un punct fierbinte.. am tot interesul ca lucrurile acolo să meargă cât mai bine, pentru că este singurul oraș în care suntem la conducerea administrației locale. Și cred că există suficientă maturitate și din partea lui Traian Ogâgău și din partea membrilor Biroului Local pentru a da satisfacție cetățenilor, în primul rând, pentru că de aceea au fost aleși. Și domnul Traian Ogâgău și ceilalți!

Reporter: – Și dacă va solicita retragerea sprijinului politic, ați fi de acord ca președinte? V-ați putea opune?

Turc: – Nu pot să discut teoretic despre acest subiect… vom vedea despre ce este vorba în urma unor discuții. Repet: NU știu să existe o asemenea intenție! Orice Birou Local poate să retragă sprijinul politic, dar va ajunge la Biroul Permanent Județean.

Reporter: – Solicitarea lui Traian Ogâgău unde urmează să fie aprobată?

Turc: – A trecut deja.

Reporter: – Deci și-a dizolat!

Turc: … Și avem un Birou din car fac parte mulți dintre membri vechiului Birou Politic Local.

Reporter: – Bun, păi și de ce a făcut dizolvarea?

Turc: – Pentru că a a dorit și oameni noi și nu avea o altă formulă la îndemână…

Ioan Turc a-ncercat să fie împăciuitor și în cele 3 cazuri de liberali, excluși într-un final de către Biroul Politic Județean: Monica Săsărman, Neia Lăcătuș și Ioan Pavelea ( primarul din Coșbuc) . Rămâne de văzut dacă președintele PNL va reuși să echilibreze lucrurile de pe Sîngeorz Băi, în preajma campaniilor ce vor urma…

Traian Ogâgău riscă totul cu un an înainte de alegeri și vrea să scape de PNL-iștii care-i pun bețe-n roate! Vicele e pe făraș!

Cel mai vizat este actualul viceprimar, plus consilierii care-i țin piept primarului! Viceprimarul Virgil Dumitru este consilier independent, dar își va pierde funcția de viceprimar, imediat ce Traian Ogâgău obține majoritate și își pune consilieri locali de încredere.

Conform legii 215 din 2001

– (3) Viceprimarul este ales cu votul majorității consilierilor locali în funcție, din rândul membrilor acestuia.

(4) Schimbarea din funcție a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată cu votul majorității consilierilor în funcție, la propunerea primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcție.

Prin astfel de jocuri, Traian Ogâgău reușește să obțină puteri sporite în ultimul an de mandat și să impună proiectele de pe agenda sa, cu orice preț!

1 notes
1931 views
bookmark icon

One thought on “Traian Ogâgău îi EXECUTĂ de nu se văd, pe statut! Consilierii locali PNL ce mișcă-n front vor fi schimbați pe bandă rulantă! A-nceput JIHADUL pe Sîngeorz!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *