Transmixt: Precizări în legătură cu obținerea legitimației care asigură elevilor transport gratuit

 -  -  1173

Compania Transmixt, principalul operator al serviciului de transport public în municipiul Bistrița, vine cu o serie de precizări în ceea ce privește obținerea legitimației care asigură elevilor transport gratuit între localitatea de domiciliu și localitatea unde își desfășoară cursurile.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, elevii trebuie să își procure o legitimație specială de transport (precum cea din imaginea principală).

”Pentru obținerea legitimației de transport gratuit, trebuie să prezentați la dispeceratul Transmixt din Bistrița, strada Rodnei – zona gării, următoarele documente:

  1. Adeverință (în original) emisă de școală, care să conțină următoarele informații (în mod obligatoriu):
  • Denumire/adresă școală;
  • Nr / data și perioada de valabilitate a adeverinței (perioada pentru care se eliberează (sem. I / sem. II din an scolar 2020-2021));
  • Nume și prenume elev;
  • Adresa domiciliu elev (minimum localitate);
  • Nr. matricol;
  • Mențiunea pentru transport gratuit la care are dreptul cf. HG 435/2020 pe traseul dintre … (localitatea de domiciliu) și … (localitatea unde se află școala);
  • Viză / ștampilă școală.

2. Cerere prin care solicitați transport gratuit pe traseul specificat pe adeverință. Se poate descărca de AICI.

3. Poză, format mic, care va fi aplicată pe legitimație (Atenție, legitimația nu este valabilă fără poză aplicată!)”, se arată în comunicatul Transmixt.

În baza acestor documente, elevilor li se va elibera o legitimație de transport valabilă NUMAI pe traseul dintre localitatea de domiciliu specificată pe adeverință și localitatea unde se află școala. În plus, legitimația este valabilă numai în perioada cursurilor școlare, adică în perioada de timp pentru care a fost emisă, conform solicitării din cerere, dar nu mai mult de finalul semestrului școlar.

Transmixt precizează că în vacanțe și în zilele neșcolare, legitimația nu este valabilă pentru transport gratuit.

Elevii care doresc să beneficieze de gratuitate sunt așteptați până miercuri, 16 septembrie (inclusiv), la sediul companiei Transmixt pentru a obține legitimatia de transport gratuit.

După data de 16 septembrie 2020, elevii fără legitimație de transport vor fi nevoiți să își achiziționeze bilet de călătorie.

0 notes
298 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *