Transport ilegal de lemn, depistat de jandarmii montani din Colibița; un bărbat s-a ales cu o amendă de 4.000 de lei

Un bărbat s-a ales cu o amendă de 4.000 de lei după ce a fost prins de jandarmi în timp ce transporta ilegal aproape 3,5 metri cubi de lemn. Întreaga cantitate, în valoare de circa 1.400 de lei, a fost confiscată. 

”În seara zilei de 21 ianuarie 2023, în timpul unei acțiuni pe linie silvică, jandarmii montani Colibița au depistat, la intrarea pe drumul forestier Stegea, un bărbat care transporta material lemnos rotund de esență rășinoasă pentru care nu deținea documente specifice de transport. Ca urmare, bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform prevederilor legale în vigoare (Legea 171/2010  privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, art. 19.al(2) lit.a). Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 3,473 mc, în valoare de aproape 1.400 lei, care a fost predată în custodia Ocolului Silvic Bistrița Bârgăului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Pentru prevenirea și combaterea tăierilor și a transportului ilegal de material lemnos, jandarmii vor organiza astfel de acțiuni și în perioada viitoare.