Transportul de persoane, în atenția polițiștilor din Bistrița-Năsăud

Poliţiştii din Bistrița-Năsăud au desfășurat, luni dimineața, o acțiune de control pe linie rutieră, vizate fiind autovehiculele destinate transportului de persoane.

”Au fost verificate legalitatea transportului, sub aspectul autorizării, efectuat prin curse regulate şi ocazionale, deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane  de către operatorul de transport şi de conducătorul auto. De asemenea, polițiștii au acționat pentru respectarea capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii avertizează că astfel de activități vor fi derulate pe tot parcursul acestei săptămâni, pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

La nivel județean, polițiștii rutieri acționează permanent pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Oamenii legii efectuează  controale de acest fel pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive, precum și pentru verificarea legalității transportului rutier public de persoane.