#trashtagchallenge a ajuns şi la Bistriţa, la inițiativa tinerilor maghiari

 -  -  12843 

Uniunea Democrată a Tinerilor Maghiari (UDTM) Bistriţa şi UDMR organizaţia judeţeană Bistriţa-Năsăud au organizat, la începutul acestei săptămâni, o acţiune de ecologizare în municipiul Bistriţa.

Circa 30 de tineri voluntari din cadrul organizaţiei de tineret şi-au ales ca punct de colectare a deşeurilor malul râului Bistriţa. Tinerii au început curăţarea malului de la podul Budacului și au ajuns până în zona Ștrandului Codrișor.

UDTM Bistriţa nu este la prima acţiune de ecologizare a oraşului, iar anul acesta iniţiativa a pornit ca răspuns la provocarea #trashtagchallenge, care s-a viralizat pe reţelele de socializare din toată lumea. #trashtagchallenge este provocarea de a face curăţenie în natură prin strângerea gunoaiele aruncate.

Am răspuns la provocarea primită de echipa NyaConverse, echipă participantă la Zilele Studenţilor Maghiari din Cluj-Napoca (USMC/KMDSZ) 2019. Este un lucru simplu şi bun pentru toată lumea. Este o acţiune de conştientizare a importanţei protecţiei mediului, mediul în care noi trăim. Prin implicarea noastră, cetăţeni ai oraşului, fie prin realizarea acestor acţiuni de ecologizare, fie prin simplul fapt să fim mai atenţi la locul unde aruncăm gunoiul, putem schimba multe. Totul începe de la noi. Este o iniţiativă pozitivă din mai multe puncte de vedere, deoarece tot mai mulţi tineri se implică, şi dacă se va continua în acest ritm, se prevede implicarea a tot mai multor persoane, şi după cum reiese şi din poze, este o acţiune unde toată lumea are zâmbetul pe buze. Se pot face lucruri mari şi cu bani puţini. Vă provoc să încercaţi cât mai mulţi“, a declarat preşedintele UDTM Bistrița, Timea Zoltan-Sipos.

După provocarea primită, tinerii din cadrul UDTM Bistriţa provoacă şi ei la rândul lor pe Consiliul Local al Elevilor Maghiri din Bistriţa, şi două organizaţii locale UDMR, respectiv Tonciu şi Ţigău.

12 bookmark
0 notes
568 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.