Trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Ion Slavici va fi modernizată cu dale elastice din cauciuc. Lucrarea, scoasă la licitație

 -  -  1350


 

 

Trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Ion Slavici din municipiul Bistrița va fi modernizată, urmând ca în acea zonă să fie amplasate dale elastice din cauciuc, astfel încât să se asigure condiții cât mai bune de trafic.

Lucrările fac parte din amplul proiect pe care Primăria Bistrița l-a implementat în zonă și care a prevăzut crearea unei bretele de legătură între străzile Arțarilor și Colibiței, inclusiv modernizarea străzii Colibiței.

Investiția privind proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată este estimată la suma de 320.000 de lei, proiectul fiind scos deja la licitație. Companiile interesate să realizeze aceste lucrări pot depune oferte până la data de 14 octombrie.

Potrivit caietului de sarcini, lucrările prevăd înlocuirea traverselor de beton necorespunzătoare și a materialului mărunt uzat, precum și înlocuirea dalelor de beton interioare și exterioare existente, cu dale elastice din cauciuc.

Un sistem similar a fost implementat la trecerea  la nivel cu calea ferată de la intersecția străzilor Andrei Mureșanu – Drumul Dumitrei Vechi. Este vorba despre sistemul de proveniență germană STRAIL, care oferă o trecere auto sigură, lină și silențioasă a căii ferate, inclusiv pentru masini de mare tonaj și mijloace de transport în comun. 

În ceea ce privește investiția de la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Ion Slavici, aceasta va fi susținută cu fonduri din bugetul local, întrucât la ultima rectificare bugetară din data de 22 august, Consiliul Local Bistrița a aprobat alocarea sumei de 200.000 de lei pentru această investiție, care necesită și obținerea unui aviz CFR.

Tot în zona acestei treceri la nivel cu calea ferată s-au mai executat lucrări în vara acestui an. La acea vreme, partea carosabilă a fost lărgită, fiind amenajate trei benzi de circulație, încercându-se astfel fluidizarea traficului. Două dintre benzi sunt destinate autovehiculelor care vin dinspre strada Subcetate spre strada Ion Slavici și una dinspre Ion Slavici spre Subcetate.

0 notes
475 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *